Tır dolusu ‘umut’ sınır kapısını geçemedi

Düzenleyen:
Tır dolusu ‘umut’ sınır kapısını geçemedi

GÜNDEM Haberleri

Avrupa’ya gitme hayaliyle her türlü yolu deneyerek umut yolculuklarına çıkan Suriyeli mülteciler, bu sefer de bir tırın dorsesinde Kapıkule’yi geçmek isterken yakalandı.

22’si çocuk ve bebek olmak üzere 97 sığınmacı grup, jandarma ekipleri tarafından havasız kalarak ölmekten son anda kurtarıldı. Ekipler, tırın çevresinde güvenlik önlemi alarak, sığınmacıları kontrollü şekilde minibüslere bindirdi. Sığınmacılar, işlemlerinin yapılması için jandarma komutanlığına götürüldü. Sürücüye ise yasa dışı yük ve yolcu taşımacılığı yaptığı için 15 gün trafikten men cezası verildi. Ayrıca tırın sürücüsü Sait Ç. ise adli makamlara çıkarılmak üzere gözaltına alındı. Sürücünün sığınmacıları tırın dorsesine İstanbul Selimpaşa mevkisinden aldığı öğrenildi. Yine Edirne’nin Yolüstü Köyü’nde bir kamyonette 31 Suriyeli kaçak yakalanırken, sürücü tutuklandı.

HAVASIZ KALMIŞLAR

22’si çocuk ve bebek olmak üzere 97 sığınmacı tırın içerisinde havasızlıktan boğulmak 
üzere iken kurtarıldı.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...