Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Diyarbakır yine karıştı!

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Diyarbakır yine karıştı!

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Diyarbakır’da terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan’ın Türkiye’ye getiriliş yıl dönümü bahanesiyle yürüyüş yapmak isteyen ve uyarılara aldırış etmeyen gruba polis müdahale etti.

Bunun üzerine olaylar çıkarken, yer yer silah sesleri de duyuldu. Diyarbakır’da DBP, HDP, KJA ve DEM-GENÇ’in çağrısı üzerine, terör örgütü PKK’nın İmralı Cezaevi’nde bulunan lideri Abdullah Öcalan’ın Türkiye’ye getirilişinin 17’nci yıldönümü nedeniyle yürüyüş yapılmak istendi. Bu çerçevede, aralarında HDP Diyarbakır milletvekili Sibel Yiğitalp, KJA Sözcüsü Ayla Akat Ata ile DBP ve HDP il eş başkanlarının da bulunduğu grup, Bağlar ilçesindeki Batıkent Meydanı’nda toplandı. Burada basın açıklaması yapan grup, daha sonra terör örgütü ve Öcalan lehine sloganlar atarak, yürüyüşe geçti. Polis ise, “dağılın” şeklindeki anonslarına aldırış etmeyen gruba, biber gazı ve tazyikli suyla müdahalede bulundu.

Müdahalenin ardından grup dağılarak, ara sokaklara kaçtı. Daha sonra başta Emek olmak üzere bölgedeki çeşitli caddelerde toplanan gruplar, barikatlar kurarak, kendilerine müdahale etmek için gelen polis ekiplerine, taş ve havai fişeklerle saldırdı. Yer yer silah seslerinin de duyulduğu bölgede, olaylar sürüyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...