Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mersin'deki 'usulsüz dinleme' davasının üçüncü duruşması yapıldı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Mersin'deki 'usulsüz dinleme' davasının üçüncü duruşması yapıldı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Mersin Emniyet Müdürlüğündeki Paralel Devlet Yapılanması iddialarına yönelik yasa dışı dinlemelerle ilgili soruşturma kapsamında, 16'sı meslekten ihraç edilen 26 emniyet mensubunun yargılanmasına devam edildi.

Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın üçüncü duruşmasında tutuksuz yargılanan, aralarında eski İstihbarat Şube Müdürleri Ali Ç. ile Ali İhsan K.'nın da olduğu bazı sanıklar ile müştekiler ve tarafların avukatları hazır bulundu.

Duruşmada sanıklar, üzerlerine atılı suçlamaları reddederek, iddialara konu delillerin tamamını gördükten sonra savunma yapmak için süre istedi.

Sanık avukatları da müvekkillerinin mağdur olduklarını savunarak, haklarındaki adli kontrol kararlarının kaldırılmasını talep etti.

Mahkeme heyetine mütalaasını sunan savcı da sanıklardan 10'unun tutuklanmasını, diğer sanıklar hakkındaki adli kontrol kararlarının devamını istedi.

Mahkeme heyeti, sanıklar hakkındaki tutuklama talebi ile adli kontrol kararlarının kaldırılmasıyla ilgili isteği reddederek, duruşmayı 8 Haziran'a erteledi.

Mersin Emniyet Müdürlüğündeki "Paralel Yapı" iddialarına yönelik soruşturma kapsamında vali, vali yardımcısı, hakim, emniyet mensubu, siyasiler, bürokratlar ve iş adamlarının da bulunduğu 123 kişiyi yasa dışı dinledikleri iddiasıyla 16'sı meslekten ihraç edilen 26 emniyet mensubu hakkında dava açılmıştı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...