Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Terörist YPG’yi yine vurduk

Düzenleyen:
Terörist YPG’yi  yine vurduk

GÜNDEM Haberleri

Angajman kurallarından taviz vermeyen TSK, Azez ilçesindeki terör mevzilerine “Fırtına” obüsleriyle bir defa daha top mermisi yağdırdı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurları, Halep’e bağlı Azez ilçesindeki terör örgütü PYD/PKK hedeflerine yönelik top atışlarını dün de aralıklarla sürdürdü. PYD saflarından Türkiye tarafına ateş edilmesi üzerine Kilis sınır hattında konuşlu birliklerden “Fırtına” obüsleriyle Azez’deki terör örgütü PYD/PKK hedefleri vuruldu. İsabet alan bölgelerden dumanlar yükseldi. Azez’in güneybatısında yer alan Maranas bölgesinden önceki gün, terör örgütü PYD/PKK mensuplarınca sınırın Türkiye tarafına ateş açılması üzerine, TSK unsurlarınca angajman kuralları çerçevesinde karşılık verilmeye başlanmıştı. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, önceki gün, PYD/PKK’lılar tarafından Kilis’teki Demirışık Hudut Karakolu sorumluluk bölgesine havan mermisi atıldığını belirterek, bu nedenle angajman kuralları çerçevesinde caydırıcı bir şekilde misliyle karşılık verildiğini açıklamıştı.
Sınır ötesinde PYD’nin silahlı gücü terör örgütü YPG’yi Suriye’de vuran “Fırtına” obüsleri, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Sakarya Arifiye’de 1. Ana  Bakım Merkezi Komutanlığı’nda üretiliyor.  Burada T155 K/M “Fırtına” obüs ve “Poyraz” mühimmat aracı imalatının yanı sıra Leopard 1 tanklarının iyileştirmesi, zırhlı araçların motor, transmisyon, hız azaltan ve tali komple malzemelerinin yenilenmesi yapılıyor. “Fırtına” obüsler bilgisayar destekli tasarım, analiz ve simülasyon programları kullanılarak geliştirildi. T-155 Fırtına, dünya orduları içerisinde kendi sınıfında çok az silah sisteminde bulunan özelliklere sahip. Yaklaşık 8 metre uzunluğunda 52 kalibre namlusu ile 40 kilometre üzeri atış menzili, silah üstü atış idare bilgisayarı, küresel yer bulma, otomatik namlu yönlendirme sistemi ve otomatik mermi doldurma sistemi Fırtına’ya yüksek ateş gücü sağlıyor.
PYD’DEN ‘ÖCALAN’ DAYATMASI
Bu arada terör örgütü PKK’nın Suriye kolu PYD, örgütün elebaşı Abdullah Öcalan’ın tutuklanmasının 17. yıldönümünde, kontrolündeki bölgelerde olayı protesto ettirmek amacıyla işyerleri ve eğitim kurumu gibi yerleri kapattırdı. PYD, okulları da tatil ederken sokaklara siyah flamalar astırdı.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...