HDP’nin makam aracıyla keşif yaptık

Düzenleyen:
HDP’nin makam  aracıyla keşif yaptık

GÜNDEM Haberleri

“Tünelleri HDP’li belediyeler kazdı. Bazıları araba geçecek kadar genişti. Hatta belediyenin makam araçlarıyla gidip askeriye ve karakollara keşif yapıyorduk.”

Yaşlı ve çocukların kalkan olarak kullanıldığı için örgütten kaçan eski bir YDG-H militanının A Haber’e yaptığı  itiraflar ihaneti deşifre etti. Gençlerin ölüme gönderdiklerini söyleyen militan Kandil’de bomba ve silah eğitimi aldıklarını belirterek şunları kaydetti:
“Bize hep Kürdistan’ın kurulmasının yakın olduğu empoze edildi. YDG-H başta dağ kadrolarından oluşuyordu. 2-3 ay eğitim aldık. Ama bu dönemde evle temas kurmamız kesinlikle yasaktı. YDG-H’nin kontrolden çıkmasının ardından YPS adı altında birleştiler. Bunların maksadı ‘TC Kürtleri katlediyor’ izlenimini vermekti. Şehirlerde yaşlı ve çocukları kalkan olarak kullanmaları üzerine örgütten kaçtım.
Bu bölgede Kürt hareketinin terörize edilmesinin en büyük sebebi dış güçlerdir. Bunların Kürt halkını savunmak gibi bir derdi yok. 
Zaten çok sayıda yabancı var. Başta ‘Bunlar İran’dan şuradan buradan gelen Kürtlerdir’ diye bizi uyutuyorlardı. Halbuki değil, Kürt’ün boynunda haçın ne içi var, bazılarında haç dövmesi veya bileklikler vardı. İncil okuyor da çok gördük. 
HAÇ DÖVMELERİ VAR
Örgüt İslam’ı kabul etmiyor zaten. İnanç olarak Zerdüştlük eğitimi veriliyor, Avesta kitabı okutuluyor.
Bu tezatları görüp kaçan çok kişi oldu. Tehdit var tabi, zira karşımızda sivillere bile acımayan bir örgüt var... Siviller öldürüldüğünde biz karşı çıkıyorduk ama üstümüze çok gelindi aşağılanıyorduk. 
HDP’li belediyelerin ‘alt yapı hizmeti yapıyorum’ diye açtığı tüneller vasıtasıyla YPG’li teröristler silahları Türkiye’ye sokuyordu. Çözüm süreci boyunca açılan tüneller, mahallelerin hatta evlerin içine kadar gidiyor. Bunlar dar tüneller değil, kimisinden araba bile rahatlıkla geçebiliyor. Anlayacağınız HDP ellindeki tüm imkânları, finansmanı bunlar için kullandı. Mesela biz belediye araçlarıyla gidip askeriye ve karakollara keşif yapıyorduk. İstihbarat çalışmalarımızda onların makam araçlarını bile kullandık. 
Demirtaş’ın kızlarının hangi okullarda okuduğunu görüyoruz. Şu an Sur’da kimler yaşıyor? En fakir halk... Ama Diclekent’te en elit kesim var, orada hendek kazdırırlar mı? Elbette hayır!..
Bütün devletler bize destek veriyor; ABD, Rusya, İran, Esed... Aslında bizi kullanıyorlar. Silah bizden, insan kaynağı Kürtlerden, bizleri bile bile ölüme gönderiyorlar. 13, 14 yaşındaki çocuklar gelirdi. Çoğu pişman olup ağlıyor, sızlıyor ama ne çare... Onlarca çocuk ölmüş, bu zaten örgütün umurunda değildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...