Erdoğan: PYD ve YPG terör örgütüdür

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Erdoğan: PYD ve YPG terör örgütüdür

GÜNDEM Haberleri  / AA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "PYD ve YPG birer terör örgütüdür, bu terör örgütlerinin bu tür bir yapılanmaya gitmesine vesile olanları bir defa tarih affetmeyecektir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Yemen Cumhurbaşkanı Mansur Hadi ile görüştü. Görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Erdoğan, "Burada sivil halka acımasızca yapılan bu saldırıların hedefi PYD'ye yönelik orada bir kuşak oluşturmaktır. Burada işin kara boyutunu da YPG ile yürütmektedir. Buradan ben özellikle batılı dostlarımıza tekrar sesleniyorum. PYD ve YPG birer terör örgütüdür, bu terör örgütlerinin bu tür bir yapılanmaya gitmesine vesile olanları bir defa tarih affetmeyecektir" dedi. Erdoğan, "PKK terör örgütünü bu şekilde kabul edenler şunu bilmelidir ki PYD de YPG de bunlar birer terör örgütüdür, kimse bunu farklı yere çekmeye kalkmasın. Zaman içerisinde biz bunlara zaten bütün belgelerini verdik. Belgeleri vermemize rağmen bunlar hala Suriye'de Irak'ta ne yazık ki aynı oyunu oynuyorlar. DAEŞ bizim için nasıl bir terör örgütüyse PYD de YPG de DHKP-C'si de öyle bir terör örgütüdür" diye konuştu.

Uluslararası kuruluşlara çağrı

Uluslararası kuruluşlara yaşanan drama sessiz kalmamaları çağrısında bulunan Erdoğan, "Duamız ve temennimiz, kardeş Yemen'in hak ettiği barış, huzur ve istikrara en kısa sürede kavuşmasıdır" dedi.

Yemen'deki soruna siyasi çözüm bulmaya yönelik çabaların devam ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

"Sorunlara kalıcı çözüm bulunması ancak siyasi diyalog ve meşru devlet makamlarına saygı temelinde bir mutabakatla mümkündür. Bu çerçevede 2216 sayılı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararının tüm taraflarca uygulanması çok önemlidir."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...