Çelik: 'Süreç, yine CHP tarafından sabote edilmiştir'

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
Çelik: 'Süreç, yine CHP tarafından sabote edilmiştir'

GÜNDEM Haberleri  / DHA

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Anayasa komisyonunun dağılmasına ilişkin, "Bu Meclis'in yeni anayasa yapamayacağı, ancak anayasayı yenileyebileceği şeklindeki bir şey, Meclis'in kurucu irade vasfına saldırıdır. TBMM'nin isterse son günü olsun, istediği anda yeni irade yapma yetkisine hakkına sahiptir. Millet adına hareket etmektedir. Millet adına yürütülen bir süreç, yine bir kere daha CHP tarafından sabote edilmiştir" dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Anayasa komisyonunun dağılmasına ilişkin parti merkezinde yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Daha komisyonun ilk toplantısında 2 şey gündeme getirildi: Bir tanesi CHP tarafından bu komisyonun adı Anayasa Uzlaşma Komisyonu olmasın. Onun yerine 'darbe hukukundan arınma komisyonu' olsun diye. Türkiye'nin rejim değişikliği ile bir derdi yok diye sürekli söyledik. Yani darbe hukukunun temizlenmesi konusunda zaten bir hazırlığımız var. Bununla ilgili bir çalışma yürüteceğiz. Darbe hukukunu buna öncelemeniz doğru olmaz. Bu Meclis'in yeni Anayasa yapamayacağı ancak anayasayı yenileyebileceği şeklindeki bir şey, Meclis'in kurucu irade vasfına saldırıdır. TBMM'nin isterse son günü olsun, istediği anda yeni irade yapma yetkisine hakkına sahiptir. Millet adına hareket etmektedir. Millet adına yürütülen bir süreç, yine bir kere daha CHP tarafından sabote edilmiştir." 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...