Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Azez'deki YPG çil yavrusu gibi

Düzenleyen:
Azez'deki YPG çil yavrusu gibi

GÜNDEM Haberleri

TSK, Suriye’deki karışıklığı fırsat bilip sınırımızda terör estiren PYD/YPG’yi obüslerle vurmayı sürdürüyor. Artık toplu halde duramayan teröristler, bahçelerde ve köylerde evlerinde saklanıyor

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Kilis’teki birliklerden obüs, tank ve ateş destek vasıtalarıyla Azez’deki PYD mevzilerini dün de vurmaya devam etti. Suriye’deki yerel kaynaklar, 4 gündür süren top atışları nedeniyle PKK’nın Suriye uzantısı olan terör örgütü PYD’nin silahlı gücü YPG’ye mensup 150 civarında teröristin öldüğünü duyurdu. Örgüt üyelerinin toplu halde durmayarak, küçük gruplar halinde zeytin bahçeleri ve köylerdeki evlerde saklandıkları öğrenildi. Kilis’teki Akçabağlar üst bölgesinde konuşlu obüslerin, keşif ve gözetleme birliklerinden aldığı koordinat ile İnsansız Hava Aracı’ndan (İHA) alınan görüntüleri değerlendirilerek, Minak Havaalanı, Telrıfat ve Şavarikat’taki mevzileri vurduğu öğrenildi. Top sesleri, Kilis sınır hattından ve kent merkezinden rahatlıkla duyuluyor.
BAKAN MECLİS’E BİLGİ VERDİ
 Öte yandan dün öğle saatlerinde Kilis’in Elbeyli ilçesinin karşısında Suriye’nin Bab bölgesini denetiminde bulunduran DAEŞ unsurlarının bulunduğu alandan Türkiye tarafına ateş açıldı. Elbeyli’de konuşlu olan obüslerle, ateşin açıldığı DAEŞ bölgesine misilleme amacıyla top atışı yapıldı. 
Bu arada Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, dün Meclis’te operasyonlarla ilgili milletvekillerine bilgi verdi. PYD-YPG’yi pek çok kez ikaz ettiklerini vurgulayan Bakan Yılmaz, “Son olarak Rusya ve rejimle eşgüdüm halinde Azez yakınlarındaki Minnak hava üssünün kontrolünü ele geçirdiler. Muhaliflerin rejimle yoğun çatışmasını fırsat bilerek, Azez’in güneyindeki Telrıfat ve Kafr Naya’ya da saldırdılar. Azez, sınırımızın hemen yanı başında. YPG’nin Azez ve çevresine yönelik saldırıları mülteci akınını daha da artırıyor. Bu örgütü terörist olarak kabul etmeyenlere şunu sormak gerek; PYD/YPG, DAEŞ’in olmadığı, Arap ve Türkmenlerin yaşadığı bu bölgede kimin taşeronluğunu yapmaktadır, muhalefetin davası adına kime sekte yapılmaya çalışılmaktadır? PYD/YPG’nin faaliyetlerinden Rusya ve rejim istifade ediyor” dedi. Yılmaz, 64 koalisyon ülkesi gibi Suudi Arabistan’ın da İncirlik’te DAEŞ’i karşı uçak bulundurabileceğini söyledi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...