Meclis Başkanı: CHP'siz devam edebiliriz

Düzenleyen:
Meclis Başkanı: CHP'siz devam edebiliriz

GÜNDEM Haberleri

Meclis Başkanı İsmail Kahraman dağılan Anayasa Komisyonu hakkında konuştu. Kahraman, "Çalışmaların kaldığı yerden devamı konusunda çağrıda bulunuyorum. CHP, bu çağrıya olumlu yanıt vermezse çalışmalara diğer üç partiyle devam edebiliriz" dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman, dağılan Anayasa Komisyonu hakkında açıklamalarda bulundu.

Kahraman'ın konuşmasından satı başları:
Toplantı esasa geçilemeden sona erdi. CHP komisyonun kuruluş gayesi dışında ek görevler talebinde bulundu. 3 siyasi parti yakın çizgiye gelmişken CHP bu konularda taviz vermeyeceklerinin altını çizdi. Bu konular ilk 4 madde, darbe hukukunun tasfiyesi ve parlamenter devlet dışındaki bir önerinin getirilemeyecek olmasıydı. Darbe hukukunu arındırma komisyonu olmasını öne sürdüler.

4 partiye yeniden çağrı
Komisyonumuz görevini yerine getiremez duruma geldi. Meclisimizin görevi yeni bir anayasayı yapmaktır. Çözümde yer almayanlar sorunun bir parçası olurlar. İnanıyorum ki ortak akılı hareket geçirerek anayasa yapım süreci yeniden ele alınacak ve başarı ile neticelenecektir. Bu yüzden 4 siyasi parti genel başkanlarına çalışmaların yeniden devamı konusunda çağrıda bulunuyorum.
Cumhuriyet Halk Partisi'nin de bu çağrıya olumlu cevap vermesini temenni ediyorum. Çalışmalar, diğer üç partinin; Adalet ve Kalkınma Partisi, Halkların Demokratik Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi ile de devam edebilir.
Bu duygu ve düşüncelerle Meclis'te temsil edilen partilerimizin saygıdeğer genel başkanlarına verdikleri destekten dolayı tekrar teşekkürlerimi ifade etmek isterim.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...