Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Terör artık global politikaların aracı

Düzenleyen:
Terör artık global politikaların aracı

GÜNDEM Haberleri

“Medyanın Dili ve Terör” panelinde konuşan gazeteciler, terör örgütlerinin artık klasik maksatlarının dışında çalıştıklarını ifade etti.

Farklı faaliyet şekilleriyle Türkiye ve dünyada hız kazanan terör hadiseleri gazeteciler tarafından masaya yatırıldı. Ümraniye Belediyesi’nin düzenlediği  “Medyanın Dili ve Terör” isimli panelde Genel Yayın Yönetmenimiz İsmail Kapan, Hilal Kaplan, Erkan Tan ve Balçiçek İlter aktüel gelişmeleri değerlendirdi. Terörün günümüzde milletlerarası politikanın bir aracı haline geldiğini ifade eden İsmail Kapan, “Terör örgütleri artık sadece elinde silah birilerini öldüren, birilerini kaçıran teşekküller değil arkasında büyük iradelerin ve üst akılların olduğu mekanizmalar. Bunu böyle görmediğimiz zaman terör örgütlerini eksik değerlendirmiş oluruz. Böylelikle bazılarının bilerek onların emellerine hizmet etmek gibi bir duruma düşmesi söz konusu” diye konuştu. Kapan, terör örgütlerinin faaliyetleri sebebiyle Türkiye’nin global arenada sıkıştırılmaya çalışıldığını kaydederek şunları söyledi: “Sürekli Türkiye’ye yapılan bir suçlama var; ‘Şu kadar gazeteci içeride yatıyor’. Gazetecilik suçundan içeride yatıyor denilen insanlar gerçekten gazetecilik suçundan mı yatıyorlar? Oysa anayasa ve ceza kanunundaki yayın prensiplerinde terör konusunda nelerin yapılamayacağı tek tek sayılıyor. Buna rağmen 30 küsur seneden beri bu kadar yoğun terör belasına maruz kalan bir ülke olarak dünya karşısında derdimizi anlatamıyoruz. Bu kadar kalabalık bir nüfus, belalı bir jeopolitikte yer alan devletimiz, etrafı hep istikrarsız rejimlerle ülkelerle dolu ve etnik kaynaklı terör belasıyla yaklaşık 40 senedir boğuşuyor.”

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...