Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Halk, ‘asker-polis geri adım atmasın’ diyor

Düzenleyen:
Halk, ‘asker-polis geri adım atmasın’ diyor

GÜNDEM Haberleri

Hakkari’nin 3 fahri vekili bölgede yaptığı temasların ardından Başbakan’a bir rapor sundu. Raporda vatandaşlar terörle mücadelede ‘sonuna kadar gidilsin’ mesajı verdi

Yücel Kayaoğlu ANKARA
AK Parti’nin milletvekili çıkaramadığı üç ilden biri olan Hakkari’ye fahri olarak milletvekili atanan İstanbul Milletvekilleri Belma Satır, Halis Dalkılıç ve Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman geçtiğimiz günlerde Hakkari’de bir dizi temasta bulundu. Bu temaslara ilişkin tespit ve öneriler Başbakan Ahmet Davutoğlu’na sunuldu. Satır, Dalkılıç ve Yaman’ın Başbakan’a da ilettikleri Hakkari’ye yönelik izlenimleri şöyle: “AK Parti teşkilatlarının morali iyi, ancak terör örgütünün baskısı ve tehditleri nedeniyle mağdurlar. Hakkari Üniversitesinde öğrenci sayısı çok az. Üniversite yönetimi ile ilgili şikayetler söz konusu. Kepenk kapatma konusunda halktan kerhen destek var. Terör örgütünün baskısı ile kepenkler kapatılıyor ama gün içinde bir çok esnaf yeniden dükkanını açıyor. Belediye hizmetleri çok kötü, eş başkanlar hapiste. Belediye kaynakları personele ve örgüte gidiyor. Hakkari’de görev yapan memurlarla ilgili ‘sürülen paralel memurlar’  algısı var. Memurlar da bunun farkında verimli çalışmıyorlar. Bir an önce tayin sürelerinin gelmesini bekliyorlar. Havaalanı uzun zamandır kapalı. Kaçakçılık konusu çok önemli. Silah, çay, pirinç hatta uyuşturucu kaçakçılığı yapılıyor. İnsanların çoğu geçimini bu yolla sağlıyor. Bunun bir sınır ticareti mi yoksa kaçakçılık mı olduğunun ayrımının yapılması gerekiyor. Terörle mücadele operasyonlarına büyük destek var. Askerin polisin geri adım atmamasını istiyorlar ve bölgenin mutlaka terörden temizlenmesini istiyorlar.”
Öte yandan Davutoğlu’nun gö-rüştüğü  ‘fahri vekillerinin’ en önemli tespiti il merkezinin Yüksekova’ya taşınmasına yönelik tartışmalar oldu. Bu konunun yeniden değerlendirilmesi gerektiğini ileten milletvekillerine Başbakan’ın “Bu konu henüz netlik kazanmadı. Öteden beri tartışılıyor ama bu öneriyi Hakkari’deki Yüksekova’daki vatandaşlarımızla konuşacağız. STK’ların görüşlerini alacağız” dediği öğrenildi.

 PKK’lılar yine okul yaktı 

Mardin’in Nusaybin ilçesinde PKK’lılar iki okula molotof ve el yapımı bombalarla saldırıp ateşe verdi. Yangını söndürmek için olay yerine gitmeye çalışan Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekipleri, bölgeden gelen silah sesleri üzerine alevlere müdahale edemeden geri döndü. 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...