Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

MİT belgelerini para için yayınlamış

Düzenleyen:
MİT belgelerini para için yayınlamış

GÜNDEM Haberleri

‘Casusluk’tan yargılanacak olan Can Dündar’ın, MİT tırlarının görüntüsünü yayınlama karşılığında 1.5 milyon liralık Çankaya’daki evini 5 milyon TL’ye sattığı öne sürüldü.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen MİT TIR’larının durdurulmasına ilişkin soruşturmayı yürüten savcılık, TIR’ları durduran Hamza Celepoğlu ile TIR’ların durdurulması görüntülerinin yayınlanması nedeniyle tutuklanan Can Dündar’ın irtibatını tespit etti. Bunun üzerine soruşturma kapsamında Kasım ayında tutuklanan Tuğgeneral Celepoğlu’nun avukatı Faruk Öksüz ile Sönmez Ahi, Atilla Tarık Çilekçi, Bekir Mustafa Yılmaz isimli avukatlar hakkında gözaltı kararı verdi. Avukatların yakalanması için arama çalışmalarının ise sürdüğü öğrenildi. Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen kararla, şüpheli avukatların ofislerinde arama yapıldığı ve ‘’FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak’’ suçundan işlem yapıldığı belirtildi. Haklarında gözaltı kararı bulunan şüpheli avukatların, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’a ait olduğu öne sürülen 1 buçuk milyon TL değerinde olan Çankaya Ankara’daki bir evi, MİT TIR’larına ait görüntüleri yayınlaması karşılığında 5 milyon TL’ye satın aldıkları iddia edildi. Ödemenin 1 trilyon 350 bin TL’sinin banka havalesi yoluyla, kalan miktarın ise para dolu çantayla yapıldığı belirtildi. Evin satış işleminin ise “İşte yok denilen o silahlar” haberinin yayınlanmasının üzerinden birkaç hafta geçtikten sonra gerçekleştiği de öğrenildi. Yüzde ellisinin Can Dündar’ın eşi Dilek Dündar’a ait olduğu belirtilen evin, avukatlar tarafından satın alındıktan sonra ofise çevrildiği ifade edildi. Soruşturma kapsamında avukatların ifadesinin alınmasının ardından cezaevinde tutuklu bulunan Can Dündar’ın ifadesine tekrar başvurulacağı kaydedildi. Evin yüzde elli hissesinin Dilek Dündar’a ait olması nedeniyle, Dilek Dündar’ın da ifadesinin alınması için adliyeye çağrılabileceği belirtildi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...