İstanbul’da güvenlik önlemleri üst düzeye çıkarıldı

Düzenleyen:
İstanbul’da güvenlik önlemleri üst düzeye çıkarıldı

GÜNDEM Haberleri

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Ankara’daki terör saldırısında hayatını kaybeden 28 kişiye rahmet dileyerek, "İstanbul olarak, hem ülkemizin, hem bölgemizin en önemli kentlerinden birisi olarak bu konuda aldığımız önlemleri en üst düzeye çıkardık" dedi.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Ümraniye’de açıklamalarda bulundu. Ankara’da 28 kişinin hayatını kaybetmesine 61 kişinin de yaralanmasına neden olan bomba yüklü araçla yapılan terör saldırısıyla ilgili konuşan Şahin, "Ankara’da kaybettiğimiz 28 vatandaşımıza rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Son zamanlarda terör bütün çeşitleriyle ülkemizin ve coğrafyamızın sükununa, barışına kastetmiş durumda. Sadece bölgesel değil global dünyanın tamamını ilgilendiren bir sorun haline gelmiş durumda. Ülkemiz bundan doğrudan etkilenen ülkelerin en önemlilerinden birisi" dedi.

"VATANDAŞLARIMIZI SÜKUNET VE DİKKATLİ OLMAYA DAVET EDİYORUM"

Vali Şahin İstanbul’da güvenlik önlemlerini en üst düzeye çıkardıklarını belirterek, "İstanbul olarak hem ülkemizin, hem bölgemizin en önemli kentlerinden birisi olarak bu konuda aldığımız önlemleri en üst düzeye çıkardık. Daha önceki yaşadığımız olaylardan edindiğimiz tecrübeler olsun, aldığımız istihbarat ve bilgilerden yola çıkarak her konuda azami derecede dikkatli ve tedbirliyiz" diye konuştu.

Vatandaşları sükunet çağrısı yapan Vali Şahin, "Tüm vatandaşlarımızı sükunet ve dikkatli olmaya davet ediyorum. Terörün asıl amacı vatandaşları paniğe sevk ederek toplumda bir kargaşa, bir korku ortamı oluşturmaya çalışmaktır ki buna şimdiye kadar İstanbullular da milletimiz de gelmedi. Bundan sonra da dikkatli olmak durumundayız. Bu tedbirli olamadan hayatımızı devam ettirelim anlamına gelmez. Bizler güvenlik güçleri, polisimiz, jandarmamız bu konuda gece gündüz gayretli çalışıyorlar. Milletimizi polisimize, jandarmamıza, istihbaratımıza yardımcı olamaya devam etsinler. Birbirimizle olan dayanışmamızı, kardeşlik hukukumuzu dünden çok daha fazla geliştirmek ve dünden çok daha fazla birbirimize bağlanmak zorundayız. Aksi takdirde üzerimizde oyun oynamak isteyen odakların ekmeğine yağ sürmüş oluruz" dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...