Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

PKK'nın çekirdek kadrosu sıkıştırıldı

Düzenleyen:
PKK'nın çekirdek kadrosu sıkıştırıldı

GÜNDEM Haberleri

Terör operasyonlarının devam ettiği ve yüzde 95'i teröristlerden temizlenen Sur'da, çatışmaları terör örgütü PKK'nın çekirdek kadrosuna ulaşıldı. Güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında 500 metre çapındaki alanda göğüs göğüse çatışmaların başladığı belirtildi.

Sur'da 78 gündür süren operasyonlarda, çatışmaları yöneten çekirdek kadro olarak anılan PKK'nın dağ kadrosuna ulaşıldı. Güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında 500 metre çapındaki alanda göğüs göğüse çatışmaların başladığı öğrenildi. Operasyon tamamlandıktan sonra tamamen yıkılan evlerin enkazları kaldırılacak ve sonra sokağa çıkma yasağı kalkacak.
Habertürk'ün haberine göre, sözde özyönetim ilanının ardından sokak ve evlerde patlayıcılar tuzaklayan PKK'nın dağ kadrosu, keskin nişancı tüfeği kullanan elemanlarıyla ve YDG-H üyeleriyle saldırılar düzenlendi. Güvenlik güçleriyle girdiği çatışmalarda YDG-H ve milislerinin öldürülmesinin ardından saldırıları yöneten ve sayılarının 20-30 olduğu tahmin edilen PKK'nın çekirdek kadrosuna ulaşıldı. Tarihi dört ayaklı minarenin sağında ve solunda kilise ve tarihi yapılarda gizlenen PKK'lılarla çatışmalar göğüs göğse yaşanmaya başlandı.

ENKAZ KALDIRILCAK
Bu arada, çatışmalar ve tuzaklanmış bombalar patlatılması sonucu aralarında tarihi yapılarında bulunduğu birçok yapı yıkıldı. Operasyonların tamamlanmasının ardından arama tarama faaliyetleri başlayacak. Daha sonra enkazlar taşınacak. Arama tarama faaliyetlerinin tamamlandığı bazı mahallelerde ise enkaz kaldırma çalışmalarının hafta sonu DSİ ile Karayolları ekiplerince başlatılacağı öğrenildi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından sokağa çıkma yasağı kaldırılacak.
İşte PKK'lı teröristlerin kıstırıldığı bölge:
PKK'nın çekirdek kadrosu sıkıştırıldı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...