Başbakan'dan Dışişleri'ne P5 talimatı

Düzenleyen:
Başbakan'dan Dışişleri'ne P5 talimatı

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Davutoğlu dün Ankara'da gerçekleştirilen terör saldırısının bölücü terör örgütü ve YPG mensubu Salih Neccar isimli kişi tarafından gerçekleştirildiğini açıkladı.

Davutoğlu, olayla ilgili Dışişleri bakanına talimat verdiğini bütün P5 ülkelerinin büyükelçileri çağrılarak belgeler bilgiler verileceğini kaydetti.

Başbakan Davutoğlu yaptığı açıklamada, "Dün yapılan saldırı hem aziz milletimize hem de Silahlı Kuvvetlerimizde şerefli bir görev yürütmekte olan asker ve sivil memurlarımıza yönelik olmuştur. Silahlı Kuvvetlerimize bir kez daha taziyelerimi ifade ediyorum. Şu anda failler konusu tümüyle aydınlanmış bulunmaktadır. Kesin bir şekilde bu saldırının Türkiye içindeki bölücü terör örgütü mensuplarıyla ve Suriye'den sızan YPG mensubu bir kişinin birlikte gerçekleştirdiği ortaya çıkmış bulunmaktadır" ifadelerini kullandı.
"Büyükelçilere belgeler verilecek"
Başbakan Davutoğlu terör saldırısını gerçekleştiren kişinin kimliğini de açıkladı. Davutoğlu Ankara'da gerçekleştirilen terör saldırısının bölücü terör örgütü ve YPG mensubu Salih Neccar isimli kişi tarafından gerçekleştirildiğini açıkladı.
Davutoğlu olayla ilgili Dışişleri bakanına talimat verdiğini, bütün P5 ülkelerinin büyükelçileri çağrılarak belgeler bilgiler verileceğini kaydetti.
P5 Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi daimi üyelerini ifade eder. Daimi üyeler ise ABD, İngiltere, Fransa, Çin ve Rusya'dır.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...