HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Diyarbakır'da 6 askerin şehit olduğu saldırıda 1 ton patlayıcı kullanılmış

Düzenleyen: /
Diyarbakır'da 6 askerin şehit olduğu saldırıda 1 ton patlayıcı kullanılmış
Diyarbakır, Diyarbakır Şehit, Diyarbakırda Şehit Olan Askerler, 1 Ton Patlayıcı, Haber

GÜNDEM Haberleri

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde PKK'nın askeri araca düzenlediği bombalı saldırının detayları ortaya çıktı...

Diyarbakır'ın Lice İlçesi Mermer Mahallesi yakınlarında PKK'lı teröristlerin karayolu üzerindeki menfeze tuzakladığı el yapımı patlayıcıyı, askeri zırhlı midibüsün geçişi sırasında infilak ettirerek 6 askerin şehit olduğu 1 askerin de yaralandığı saldırının ardından olay yerinde detaylı inceleme yapıldı. Yapılan ilk incelemede saldırıda amonyum nitratlarla güçlendirilmiş, yaklaşık 1 ton patlayıcı kullanıldığı belirlendi. PKK'lıların patlayıcıyı kablo düzenekli olarak hazırladığı ve yaklaşık 350 metre uzunluğunda kablo döşediği ortaya çıkarıldı. Şiddetli patlamada karayolundan 15 metre tarlaya fırlayan midibüs olay yerinden çekici yardımı ile kaldırıldı.
Diyarbakır'da 6 askerin şehit olduğu saldırıda 1 ton patlayıcı kullanılmış
Trafiğe kapatılan Diyarbakır-Bingöl karayolu üzerinde güvenlik güçleri başka patlayıcı bulunup bulunmadığını araştırmayı sürdürüyor. PKK'lıların patlayıcıyı infilak ettirdiği kablo düzeneğinin bulunduğu bölgede de geniş çaplı inceleme yapıldı. Bölgede ahırların bulunduğu alanda da arama yapıldı. Bölgeye takviye birlikler sevk edilerek, saldırıyı düzenleyen PKK'lıları etkisiz hale getirmek için başlatılan hava destekli operasyonlar da devam ediyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...