AK Parti Sözcüsü Çelik: YPG terör hizmeti veren kiralık bir yapıdır

Düzenleyen: / Kaynak: AA
AK Parti Sözcüsü Çelik: YPG terör hizmeti veren kiralık bir yapıdır

GÜNDEM Haberleri  / AA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, "YPG, şu anda Suriye'deki vekalet savaşında isteyen her kirli odağa terör hizmeti veren kiralık bir yapıdır" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'nin terör hizmeti veren kiralık bir yapı olduğunu belirtti.

Çelik, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, PYD-YPG'nin kendine çıkar sağlayana terör hizmeti veren devre mülk bir örgüt olduğuna dikkati çekti.

"YPG, şu anda Suriye'deki vekalet savaşında isteyen her kirli odağa terör hizmeti veren kiralık bir yapıdır" ifadelerini kullanan Çelik, bu örgütü savunanların Suriye halkının ve özellikle Suriye Kürtlerinin mücadelesini gasbetme çabası içinde olduğunu vurguladı.

Çelik, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin PYD-YPG'nin terör faaliyetleri hakkındaki uyarısını dikkate almayanlar kendi başkentlerini de tehlikeye atmaktadırlar. PYD-YPG Suriye'de Esad rejiminin desteği ile mevziler elde etti. Bu yapıyı bugün 'DAEŞ'e karşı mücadele ediyor' diye himaye edenler yarın aynı yapının başkalarının hizmetinde kendilerine karşı terör faaliyeti gerçekleştireceğini unutmamalıdır. Teröre karşı 'ama'sız ve topyekun bir mücadele gereklidir. Tüm müttefiklerimizin bu anlayışta birleşmesini bekliyoruz."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...