Teröre destek çıkan bizi kaybeder

Düzenleyen:
Teröre  destek  çıkan bizi  kaybeder

GÜNDEM Haberleri

“Türkiye’ye düşman bir örgütü doğrudan ya da dolaylı destekleyenler bizim için dost hüviyetini kaybeder.”

Haber Merkezi ANKARA
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye’ye dönük hiçbir saldırının karşılıksız kalmadığını belirterek, “Bu karşılığın en etkin şekilde nerede, nasıl olacağı konusunda yapılacak çalışmalar bizde mahfuzdur” dedi. Genelkurmay Başkanlığı’na yaptığı taziye ziyaretinin ardından açıklamalarda bulunan Davutoğlu, böyle dönemlerde, Silahlı Kuvvetlerin, güvenlik birimlerinin gayretlerini yanında siyasi kuruluşların ve sivil toplum kuruluşlarının da teröre karşı birleşmesi gerektiğinin altını çizdi. Terör karşısında, kaynağı ne olursa olsun omuz omuza verilmesi gerektiğini kaydeden Başbakan Davutoğlu özetle şunları kaydetti: 
HDP’YE: Maalesef TBMM faaliyetini sürdürürken, ortak bir deklarasyon yayınlama konusunda bir partinin gösterdiği uzlaşmaz tutumu da buradan şiddetle kınıyorum. Terör konusunda dahi tavrını ortaya koyamayan, bu saldırıyı kınamayanların ‘insanlık vicdanından, demokrasiden’ bahsetme hakları yoktur.
YPG, Suriye rejiminin bir piyonudur ve bu saldırıdan Suriye rejimi doğrudan sorumludur. Suriye rejimine yönelik her türlü tedbiri alma hakkı da bizde mahfuzdur... Bizce en doğru zamanda, en doğru yöntemlerle, en kararlı şekilde mukabelede bulunacağız. Bundan kimsenin tereddüdü olmasın, Türkiye’ye meydan okuyanlara meydanı bırakmayız.
Elimizde bütün deliller mevcut, nereden gelmişler, nasıl organize olmuşlar, bölücü terör örgütü, bunlar nerede... Bu detayları vermiyorum ama bizce malumdur ve bütün ülkelere de bu bilgiler aktarılacaktır. Türkiye’ye düşman bir örgütü doğrudan ya da dolaylı destekleyenler de Türkiye için o anlamda dost hüviyetini kaybetme riskiyle karşı karşıya kalırlar. 
RUSYA’YA: Rusya’yı bu konuda, bir kez daha, bu terör örgütünü, Suriye’deki masum halka ve Türkiye’ye karşı kullanmama konusunda uyarıyorum. Rusya, bu terör saldırısını kınadı, bu iyiye işarettir ama kınama yetmez. Türkiye’ye dönük terör piyonu kullanmaya niyet eden herkes bilsin ki bu terör oyunu, bu terör piyonu döner bumerang gibi onları da vurur.
ABD’YE:  Başta ABD olmak üzere hiçbir NATO üyesi ülkenin, Türkiye’nin kalbinde bize saldırı yönelten bir terör örgütü ile ilişki kurmasını mazur görmeyiz. Bu konuda bir kez daha uyarıyoruz. Bizim için PKK ile YPG arasında fark yoktur. 
Suriye’de teröristlere yönelik top atışları da sürecek. Sınırımıza dönük olarak kim ihlal ederse, en güçlü şekilde mukabelede bulunulacak.
‘BİZ BURADAYIZ’
Davutoğlu, akşam saatlerinde de Twitter'dan şu açıklamayı yaptı: "Saldırıyı gerçekleştiren YPG, bölücü terör örgütünün bir parçasıdır, uzantısıdır, ülkemizi hedef almaktadır. Türkiye bir bütündür. 78 milyon bu zorluğu da aşacak güce, kudrete sahibiz. Biz buradayız, bu topraklardayız, ebediyen burada kalacağız."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...