Şeref Malkoç: İncirlik Üssü ABD'ye kapatılabilir

Düzenleyen:
Şeref Malkoç: İncirlik Üssü ABD'ye kapatılabilir

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başdanışmanı Şeref Malkoç, İncirlik Üssü'nün, PYD-YPG'yi terör örgütü görmeyen ABD'nin uçaklarına kapatılabileceğini açıkladı. Malkoç, Rusya ile ABD'nin Suriye üzerinde yaptıkları anlaşma ile Türkiye'nin güçlenmesinin önüne geçmeyi amaçladıklarını da belirtti.

Cum­hur­baş­ka­nı Re­cep Tay­yip Er­do­ğa­n'­ın Baş­da­nış­ma­nı Şe­ref Mal­koç, Tür­ki­ye­'yi ya­sa bo­ğan An­ka­ra sal­dı­rı­sı­nı ger­çek­leş­ti­ren PYD-YPG'­yi te­rör ör­gü­tü ola­rak gör­me­di­ği­ni açık­la­yan AB­D'­yi eleş­tir­di. Mal­koç, İn­cir­lik Üs­sü­'nün Ame­ri­kan uçak­la­rı­na ka­patılması­nın söz ko­nu­su ola­bi­le­ce­ği­ni söy­le­di.

İncirlik'i kapatabiliriz
Bugün gazetesinde yer alan habere göre
, İs­lam coğ­raf­ya­sı­nı ve Os­man­lı­'yı par­ça­la­ma­yı he­def­le­yen Bi­rin­ci Dün­ya Sa­va­şı­'nın as­lın­da hâ­lâ de­vam et­ti­ği­ni, sı­ra­da­ki aşa­ma­nın ise Kürt­le­r'i bö­lüp par­ça­la­mak ol­du­ğu­nu be­lir­ten Malkoç, “On­dan son­ra bel­ki Tür­ki­ye­'yi de bö­lüp par­ça­la­mak is­te­ye­cek­ler­dir. Bu­nun içe­ri­sin­de Rus­ya var, İran var, ma­ale­sef dost ve müt­te­fik bil­di­ği­miz ül­ke­ler de va­r" de­di. Mal­koç, PYD-YPG'­yi te­rör ör­gü­tü ola­rak gör­me­di­ği­ni açık­la­yan AB­D'­ye kar­şı alı­na­bi­le­cek ön­lem­ler kap­sa­mın­da İn­cir­lik Üs­sü­'nün Ame­ri­kan uçak­la­rı­na ka­pa­tıl­ma­sı­nın söz ko­nu­su ola­bi­le­ce­ği­ni söy­le­di. Baş­da­nış­man söz­le­ri­ni şöy­le sür­dür­dü: “Bi­ze dost ol­ma­sı ge­re­ken­ler düş­man­lık ya­pı­yor­sa onun ted­bi­ri alı­nır. Sa­de­ce Ame­ri­ka de­ğil, Tür­ki­ye aley­hi­ne fa­ali­yet gös­te­ren kim­se ge­re­ken ted­bir alı­nır. Bu­nu İn­cir­lik ile sı­nır­lı tut­ma­mak ge­re­kir. Tür­ki­ye­'nin im­kân­la­rı çok ge­niş. ABD Su­ri­ye­'de Tür­ki­ye aley­hi­ne Rus­ya ile bir­lik­te ha­re­ket edi­yor. Bu­nun iza­hı var mı? Yüz­le­ri ka­ra­ra­cak, kı­za­ra­cak­tır. Tür­ki­ye hak­lı­dır ve bu hak­lı­lı­ğı­nı dün­ya­da­ki her plat­form­da an­la­ta­cak­tı­r" di­ye ko­nuş­tu.

Gerçek Hayat yazmıştı
IŞİD'e yönelik hedeflerin vurulması amacıyla ABD'nin kullanımına açılan İncirlik Üssü, Türkiye'nin sığınmacılar için talep ettiği 'güvenli bölge'nin oluşturulamaması sebebiyle ABD'ye kapatılma ihtimalini Gerçek Hayat Dergisi son sayısında yazmıştı. Dergide, İncirlik'i kullanarak PYD'ye sahip çıkan ABD'ye yapılan karşı hamlenin perde arkası yazılmıştı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...