Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fırat nehri üzerindeki ada bölgesi için güvenlik bölgesi kararı yeniden uzatıldı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Fırat nehri üzerindeki ada bölgesi için güvenlik bölgesi kararı yeniden uzatıldı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Türkiye-Suriye sınırındaki Fırat Nehri üzerinde yer alan Ada bölgesindeki özel güvenlik bölgesi kararı yeniden uzatıldı.

Gaziantep Valiliği’nden yapılan açıklamada, DAEŞ ve YPG arasındaki çatışmalar nedeniyle Karkamış ilçesi Fırat Nehri üzerindeki Ada bölgesi 11 Aralık 2015 tarihinde özel güvenlik bölgesi ilan edilmişti. 15 günlük sürelerle uzatılan Özel Güvenlik Bölgesi kararı, son günlerde yeniden başlayan çatışmaların ardından 4 Mart 2016 tarihine kadar yeniden uzatıldı. Gaziantep Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, “Son günlerde, Suriye sınırında güvenlik durumunu desteklemek ve ayrıca vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak, olası tehdit ve tehlikeleri bertaraf etmek üzere, 2565 Sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu'nun 32/A maddesi gereğince, Köprübatı Hudut Karakolu Fırat Nehri üzerindeki Ada Bölgesinde,19 Şubat 2016 günü saat 13.00'den başlayıp 04 Mart 2016 günü saat 13.00'de bitecek şekilde (15) gün süre ile Valiliğimizce Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilmesine karar verilmiştir” denildi.
 
Ayrıca açıklamada, 19 Şubat 2016-04 Mart 2016 tarihleri arasında Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilen yerlerde her türlü araç ve insan giriş-çıkışının kontrolü, gerektiğinde yasaklanması ve gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması amacıyla İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğünce yapılacağı duyuruldu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...