Amasya’ya 3 şehit cenazesi geldi

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Amasya’ya 3 şehit cenazesi geldi

GÜNDEM Haberleri  / İHA

​Ankara’daki patlamada şehit olan Hava İstihbarat Astsubayı Recep Gülen ile Diyarbakır’daki patlamada şehit olan Er Recep Bodur ve Er Mustafa Bilgili’nin cenazeleri memleketleri Amasya’ya getirildi.

Diyarbakır’da askerleri taşıyan askeri araca düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan 6 askerden 2’sinin cenazeleri, Türk Hava Kuvvetleri'ne bağlı Solo Türk uçağı ile öğle saatlerinde memleketleri Amasya’ya getirildi. 21 yaşındaki şehit Er Recep Bodur ve şehit Er Mustafa Bilgili’nin cenazelerini Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, sivil toplum kuruluşu yetkilileri, askeri ve mülki erkan ile şehit yakınları karşıladı. Şehitlerin cenazeleri askeri uçaktan indikten sonra askerlerin omzunda cenaze araçlarına taşınırken, şehit Er Mustafa Bilgili’nin 48 yaşındaki annesi Nurgül Bilgili, “Yavrum bende geleyim. Kendimi atarım buradan aşağıya yavrum. Yavrum 6 ay önce ben senin elini kınaladım da gönderdim. Kınanı ben yaktım da gönderdim yavrum” diyerek ağıtlar yaktı. Şehidin ağabeyi ve diğer kardeşleri de gözyaşlarına hakim olamadı.  Şehit Er Recep Bodur’un cenazesi buradan Amasya merkeze bağlı Yolyanı Mahallesi'ne, şehit Er Mustafa Bilgili’nin cenazesi ise Suluova ilçesine götürüldü. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...