Sare Davutoğlu: Sezaryen ile doğum oranın en yüksek olduğu ülke Türkiye

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Sare Davutoğlu: Sezaryen ile doğum oranın en yüksek olduğu ülke Türkiye

GÜNDEM Haberleri  / AA

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, "OECD'ye üye 32 ülke içinde sezaryen ile doğum oranın en yüksek olduğu ülke maalesef Türkiye" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, solunum sorunlarının sezaryende, normal doğuma göre 2 ila 2,5 kattan fazla görüldüğünü söyledi.

Davutoğlu, Bursa Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi koordinasyonunda, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde "Doğumuna Sahip Çık" Projesi kapsamında düzenlenen sempozyumda konuşmasına terör saldırılarına tepki göstererek başladı.

Doğumun anne için önemli bir yolculuk olduğunu dile getiren Sare Davutoğlu, "Bu yolculuğun çok güzel hatıralarla, hem bebeğimizin hem de annenin bu yolculuktan güçlenerek çıkması için çok güzel bir adım olarak görüyorum bu projeyi. Bursa'dan da başlaması son derece anlamlı. Katkı verenleri tebrik ediyorum" ifadesini kullandı.

"OECD ortalamasını yukarı çeken 3 ülke, Şili, Meksika ve Türkiye"

Sezaryen oranlarının Türkiye'de yüksek olduğunu vurgulayan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"OECD'ye üye 32 ülke içinde sezaryen ile doğum oranın en yüksek olduğu ülke maalesef Türkiye. Hatta Şili ve Meksika'dan bile yüksek oranlara sahibiz. Oranımız yüzde 52. Yani doğan 100 bebeğimizden 52'si sezaryen ile dünyaya gelmiş. İsrail'de yüzde 15,4, Hollanda'da yüzde 15,6, İngiltere'de yüzde 23, Amerika'da yüzde 32,5, İtalya'da yüzde yüzde 36,1. OECD ortalaması yüzde 22,6 ve bu ortalamayı yukarı çeken 3 ülke, Şili, Meksika ve Türkiye. Türkiye'de 2008'den beri yapılan tüm çalışmalara rağmen, sezaryen ile doğum yükseliş trendimiz devam ediyor."

"Solunum sorunları sezaryen doğumlarda fazla"

Artan sezaryen oranlarının spastik felçli çocukların sayısını hiç azaltmadığına işaret eden Sare Davutoğlu, solunum sorunlarının sezaryende, normal doğuma göre 2 ila 2,5 kattan fazla görüldüğünü aktardı.

Yapılan çalışmalara karşın artan sezaryen oranlarının bir gerçeği gösterdiğini belirten Davutoğlu, "Gerçek, maalesef doğuma bakışımızla ilgili önemli bir problemimizin olduğudur. Bu noktada doğumumuza sahip çıkmak hepimizin ortak görevi" diye konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...