Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bomba bir devlet işi

Düzenleyen:
Bomba bir devlet işi

GÜNDEM Haberleri

Ankara katliamıyla ilgili ilginç detaylara ulaşıldı. 28 kişinin ölümüne yol açan bomba, el yapımı değil, askerî bir düzenek. Profesyonel eller tarafından araca yerleştirilmiş.

EBRU KARATOSUN

Başkentte 28 kişinin şehit olmasına 61’inin de yaralanmasına sebep olan hain saldırıyla ilgili ilginç detaylar ortaya çıkıyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde ilerleyen soruşturma kapsamında, olay yerinde yapılan incelemeler, katliamın boyutunu ortaya koydu. Terörist Salih Neccar, TNT-RDX patlayıcılarıyla yüklü bombanın pimini çekmesiyle, servis araçları askerî lojmanlara savruldu. Bir servis aracı, lojmanlara girmek üzereyken ağaca takıldı. Bu durum katliamın daha da büyümesini engelledi. Bombalı yüklü araç çıkan basıncın etkisiyle havaya uçarak, 50 metre ileride bulunan bir generalin makam aracına çarptı. Aracı kullanan teröristin vücut parçaları, 150 metrelik bir alana dağıldı. Neccar’ın bazı organları askeri lojmanın bahçesindeki kulübenin üzerinde bulundu. Emniyetteki uzman ekipler, bombanın askerî bir düzeneğe sahip olduğunu ve profesyonel bir ekip tarafından hazırlanarak araca yerleştirildiğini tespit etti. Buna göre el yapımı olmayan bomba bu işler için kullanılan atölye gibi bir yerde hazırlandı.
Saldırıda kullanılan Wolkswagen Scirocco model aracın İzmir’de hırsızlık şebekesi tarafından kiralandığı, İstanbul’da da Salih Neccar’a satıldığı belirlenmişti. Bu arada araca ilk etapta ‘34 KK 0340’ numaralı ikiz bir plaka takılmıştı. Diyarbakır’da bomba düzeneği yerleştirildikten sonra Ankara’ya gelen aracın plakası Balgat’ta yine değiştirilmişti. Ankara’da ‘06 FB 3157’ numaralı ikiz plaka takıldığı, bu plakanın bulunduğu aracın ise bir mühendise ait olduğu belirlendi. Bu aracın yaklaşık bir ay önce galeriye satıldığı ortaya çıktı. Teröristlerin de galerideki satılığa çıkarılan aynı marka ve model aracın plakasından kopyalandığı belirlendi.
GÖZALTI SAYISI 20
Terör saldırısının ardından Ankara, Adana, Bolu, Tekirdağ, İzmir, İstanbul, Diyarbakır’da düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınanların sayısı 20’ye yükseldi. Bir zanlının ise aranmasına devam edildiği belirtildi. 
Bu arada Bolu’da gözaltına alınan Metin A.’nın örgütün araç tedarikçisi olduğu tespit edildi. Başkent’teki saldırıda kullanılan aracı da Metin A.’nın örgütün talimatı üzerine İstanbul’da aldığı ve Diyarbakır Lice’ye götürerek örgüte teslim ettiği anlaşıldı. Metin A.’nın Ankara’daki patlamanın yanı sıra Diyarbakır ve İstanbul Sultanbeyli’deki polis noktalarına yönelik bombalı saldırılarda kullanılan araçları da temin ettiği belirlendiği ortaya çıktı.
HEPSİ DE TÜRK VATANDAŞI
Bombalı saldırıyı Ankara’da organize eden kişinin ise Kudbettin O. olduğu belirlendi. Kudbettin O.’nun terörist Neccar’ı saldırı noktasına eskortluk yaparak götürdüğü belirlendi. MOBESE görüntülerini inceleyen emniyet birimleri, Kudbettin O.’nun öncü görevi gördüğü, Peugeot marka araçla bomba yüklü aracın önünde seyrettiğini tespit etti. Kudbettin O.’nun saldırı noktasında beklemeden hızla geçtiği belirlendi. Yapılan operasyonlarda ayrıca Kudbettin O. ile irtibatı tespit edilen ve bombayı temin ettiği söylenen şüpheli A.K.’nin de gözaltına alındığı öğrenildi. Şu ana kadar gözaltına alınan 20 kişinin Türk vatandaşı olduğu, sadece Neccar’ın Suriyeli olduğu belirlendi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...