Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ege Denizi her gün 2 sığınmacı çocuğa mezar oluyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Ege Denizi her gün 2 sığınmacı çocuğa mezar oluyor

GÜNDEM Haberleri  / AA

Birleşmiş Milletler, 3 yaşındaki Suriyeli Aylan Kurdi'nin Avrupa'ya ulaşmaya çalışırken cesedinin geçen yıl eylül ayında kıyıya vurması sonrasında her gün ortalama iki sığınmacı çocuğun Ege Denizi'nde boğulduğunu açıkladı.

BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında, Uluslararası Göç Örgütü (IOM), BM Mülteciler Yüksek Komiserliği ve BM Çocuklara Yardım Fonu tarafından yapılan ortak açıklamada, Aylan Kurdi'nin geçen eylül ayında Ege Denizi'nde cansız bedeninin kıyıya vurması sonrasında 340 sığınmacı çocuğun daha boğularak hayatını kaybetttiği ifade edildi.

Açıklamada, çatışmalardan kaçan sığınmacılar için daha güvenli yolların oluşturulması çağrısında bulunuldu.

UNICEF Direktörü Anthony Lake, "Ülkeler, sığınmacıların tehlikeli yolculuklarını daha güvenli hale getirmeli. Daha güvenli bir seçenek olsa, hiç kimse çocuğunu bota koymaz" ifadesini kullandı.

Suriyeli sığınmacıların ülkelere kabulünde küresel sorumluluğun paylaşımı konusunda 30 Mart'ta Cenevre'de yapılmak üzere BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun tarafından üst düzey toplantı çağrısında bulunulduğu belirtildi.

IOM, 2016 yılında şimdiye kadar 321'i Ege Denizi, 90'ı Akdeniz'de olmak üzere 411 sığınmacının Avrupa'ya ulaşmaya çalışırken hayatını kaybettiğini açıkladı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...