Şahin: Başkanlık sistemi istikrardır

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Şahin: Başkanlık sistemi istikrardır

GÜNDEM Haberleri  / AA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin, "ABD dünyanın en güçlü ülkelerinin başında yer alıyor. Bunda başkanlık sisteminin önemli rolü vardır. Çünkü başkanlık sistemi istikrardır" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Amerika Birleşik Devletleri dünyanın en güçlü ülkelerinin başında yer alıyor. Bunda başkanlık sisteminin önemli rolü vardır. Amerika Birleşik Devletleri'nin başkanlık sistemiyle yönetiliyor olmasının önemli bir rolü vardır, çünkü başkanlık sistemi istikrardır, istikrarla bir ülke büyür" değerlendirmesinde bulundu.

Şahin, parti genel merkezinde düzenlenen "Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı İstişare ve Değerlendirme Toplantısı"nın açılışında yaptığı konuşmada, kongrelerini tamamlayan AK Parti teşkilatlarının, yenilenen haliyle 1 Kasım seçimlerine girerek, tek başına iktidar olduğunu hatırlatarak, seçim sonrası başlayan süreci "yeni dönem" olarak değerlendirdiklerini söyledi.

Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığının görev ve sorumlulukları hakkında bilgi veren Şahin, başkanlığın partinin siyasi ve hukuki görüşünü geliştirmek ve yaymak gibi önemli bir sorumluluğu bulunduğunu ve parti görüş ve politikalarının oluşumuna katkı sağladığını anımsattı.

"Darbecilerin iradesini hala devam ettirmeye çalışan partiler"

Anayasa'nın ikinci maddesinde Türkiye Cumhuriyeti'nin insan haklarına saygılı bir devlet olduğunu belirten bir ifade bulunduğunu söyleyen Şahin, "Biz diyoruz ki 'saygılı' yerine 'dayalı' koyalım, 'insan haklarına dayalı.' 'Dayalı' daha güçlü bir ifadedir değil mi, saygıya göre. 'Hayır koydurmayız.' Ya ne var? 'Hayır, ilk üç maddeye dokundurtmayız.' Böyle bir anlayışa sahip darbecilerin iradesini hala devam ettirmeye çalışan partilerle yeni bir anayasa yapmanın zorluğunu görüyor musunuz" dedi.

Şahin, "İnşallah Türkiye er veya geç sivil bir iradeyle hazırlanmış, milletin teveccühüne mazhar olmuş yeni bir anayasaya sahip olacaktır, kavuşacaktır, AK Parti olarak bizim en önemli hedefimiz, sevdamız budur ve bu yeni anayasa başkanlık sistemini de içinde barındıracaktır" dedi.

"Başkanlık sistemi istikrardır, istikrarla bir ülke büyür"

Bazı kesimlerin başkanlık sistemini sanki AK Parti buluş yapmış gibi bir algı oluşturmaya çalıştığını, ancak bu sistemin başarıyla uygulandığını, bunu en başarıyla uygulayan ülkenin de Amerika Birleşik Devletleri olduğunu belirten Şahin, "Başkanlık sistemine 'diktatörlük' diyenlere soruyorum, Amerika Birleşik Devletleri uzun süredir diktatörlükle mi yönetiliyor? Bakın şu anda Amerika Birleşik Devletleri seversiniz, sevmezsiniz, takdir edersiniz, etmezsiniz, itirazlarınız olabilir ama dünyanın en güçlü ülkelerinin başında yer alıyor, öyle değil mi? Bunda başkanlık sisteminin önemli rolü vardır. Amerika Birleşik Devletleri'nin başkanlık sistemiyle yönetiliyor olmasının önemli bir rolü vardır, çünkü başkanlık sistemi istikrardır, istikrarla bir ülke büyür" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'de cumhurbaşkanı ve başbakanın halk tarafından seçildiğine işaret eden Şahin, "Parlamentonun içinden çıkmış bir hükümet mi, yoksa milletin bizzat seçtiği hükümet modeli mi? Başkanı millet bizzat seçiyor ve milletin seçmiş olduğu başkan da dışarıdan bakanlarla hükümetini kuruyor ama güçlü bir parlamento var, bu hükümeti ve bu başkanı denetleyen, kanunları yapan bir parlamento var. Bu modele Türkiye'nin bir an önce geçmeye ihtiyacı var" diye konuştu.

Ülke ne kadar iyi idare edilirse edilsin, ülkenin gelişmesinden rahatsız olanların bulunacağını söyleyen Şahin, artık savaşların devletler arasında olmadığını, zarar vermek isteyen diğer ülkelerin artık taşeron, terör örgütleri kullandıklarını ifade etti. Şahin, "Türkiye'de eğer şu anda terör örgütlerinin faaliyetleri varsa bilesiniz ki bu terör örgütleri birtakım yerlerin maşalarıdır. Türkiye'de kaos meydana getirmek, Türkiye'nin özellikle AK Parti iktidarı döneminde sergilemiş olduğu iyi gidişin önünü kesmek ve Türkiye'nin kalkınma hızına sekte vurmak amacıyla terör örgütleri kullanılıyor" dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...