'Terör örgütlerinin baskı gayretlerine prim vermeyeceğiz'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Terör örgütlerinin baskı gayretlerine prim vermeyeceğiz'

GÜNDEM Haberleri  / AA

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, "Terör örgütlerinin insanları korkutma ve baskı noktasında gayretlerine asla prim vermeyeceğiz" dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, terör örgüntlerinin insanları korkutma ve baskı noktasında gayretlerine asla prim vermeyeceklerini söyledi

Tüfenkci ve beraberindeki heyet, Suriyeli sığınmacıların kaldığı Öncüpınar konteyner kentini ziyaret etti.

İlk olarak Suriyelilerin mesleki eğitim aldığı sosyal tesisi gezen Tüfenkci, kursiyerlerle bir süre sohbet etti. Tüfenkci, Vali Yardımcısı ve kamp yöneticisi Mustafa Ünver Böke'den işleyişle ilgili bilgi aldı.

Daha sonra sığınmacılar için kurulan çift katlı konteynerleri gezen Tüfenkci ve beraberindekiler, son olarak Öncüpınar Gümrük Kapısı'nda incelemelerde bulundu. Tüfenkci, sınırın sıfır noktasında görev yapan güvenlik güçleri, gümrük muhafaza memurları ve sağlık personeliyle görüştü.

"Bir kentin nüfusundan daha fazla misafiri ağırlaması çok önemli bir durumdur

Tüfenkci, gazetecilere, Türkiye'nin kendisine yakışanı yaptığını ve ülkeye sığınan yaklaşık 3 milyon Suriyeli'nin yaşamlarını kolaylaştırma ve kardeşliği pekiştirme noktasında ciddi çalışmalar gerçekleştirdiğini belirtti.

Bakan Tüfenkci, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bir kentin nüfusundan daha fazla misafiri ağırlaması çok önemli bir durumdur. Barış adına gerçekten Kilis, 'Nobel Barış' ödülüne aday gösterilmesi gereken bir kenttir. Gerek burada yaşayan Kilisli vatandaşlarımız gerekse burada görev yapan bürokrat ve siyasiler bu misafirlerimizi rahat ettirme ve onların yaşam standartları yükseltme adına elinden geleni yapmaktadır. Türkiye, Suriyeli vatandaşların misafirliği süreliğince yaklaşık 9 milyar dolar harcama gerçekleştirmiş ve bunu öz bütçesinden yapmıştır. Bizim kadim medeniyetimizde bu misafirperverlik var."

Tüfenkci, Türkiye'nin, ülkeye sığınanları, etnik, kültür, zengin ve fakir ayrımı yapmadan misafir ettiğini anlattı.

Kapılardaki güvenlik noktasında son teknolojinin kullanıldığına ve özellikle yeni göç dalgasına karşı ciddi hazırlıklar yapıldığını vurgulayan Tüfenkci, "Türkiye'yi Suriye bataklığına çekmek isteyenler ve arkasındaki güçlere asla ve asla prim vermeyeceğiz" dedi.

Tüfenkci, Türkiye'nin herhangi bir Ortadoğu ülkesi olmadığına dikkati çekerek, terör örgütlerinin insanları korkutma ve baskı noktasında gayretlerine de asla prim vermeyeceğini sözlerine ekledi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...