Gaziantep mutfağı dünyada ilk 9’da

Düzenleyen:
Gaziantep mutfağı dünyada ilk 9’da

GÜNDEM Haberleri

Gaziantep mutfağı, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından 33 ülkeden 47 şehrin içinde yer aldığı listeye katılmaya hak kazandı.

Ziyneti Kocabıyık - Aralık ayında listeye giren Gaziantep’in bu başarısı, İstanbul’da Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in katılımıyla düzenlenen basın toplantısında yerli ve uluslararası basın mensuplarıyla paylaşıldı. 
Gaziantep mutfağının 6 bin yıllık bir kültürün ürünü olduğunu söyleyen Fatma Şahin, “Gaziantep’in de üzerinde bulunduğu İpekyolu tarih boyunca kalkınma, barış ve kültür yolu oldu. Buradan geçen ve Anadolu’da yerleşen medeniyetler yemek kültürlerini de burada bıraktılar. 500’den fazla yemek çeşidiyle dünya lezzet başkentleri arasında yer alan Gaziantep’in bu değerinin UNESCO tarafından da tescillenmiş olması bizi gururlandırdı. Kültürü, malzemeleri, mutfak araçları ve yapım teknikleri ile kaynağını bereketli Anadolu topraklarından alan Gaziantep Mutfağı, bu unvan sayesinde dünyaya tanıtılacak” dedi. Şahin, Gaziantep’in kültür mirasının içinde tarihî dokunun yanında yemeklerinin de çok önemli bir yer tuttuğuna işaret ederek, Gaziantep mutfağının tüm dünyaya tanıtılması için uluslararası arenada da faaliyetlerini artıracaklarını bildirdi.  Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya da, Gaziantep mutfağının sadece kebap ve baklavadan ibaret olmadığını belirterek, “Gaziantep’in zengin mutfak kültürünün yanısıra, barındırdığı antik kent Zeugma gibi değerleriyle Anadolu’dan dünyaya uzanan bir lezzet ve kültür köprüsü olmasını hedefliyoruz” dedi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...