‘Kozmik Oda’da 63 kişiye soruşturma

Düzenleyen:
‘Kozmik Oda’da  63 kişiye soruşturma

GÜNDEM Haberleri

“Kozmik Oda” soruşturmasında görev alan savcı ve hakimleri daha önce görevden uzaklaştıran HSYK müfettişleri tahkikatı genişletti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, HSYK müfettişlerinin ihbarı üzerine çoğunluğu asker ve polis 63 kişi hakkında “askerî casusluk” suçundan soruşturma başlatıldı. Edinilen bilgilere göre, HSYK müfettişleri, “Kozmik Oda” soruşturmasında görev yapan savcı ve hakimlerin işlemlerini incelerken bazı polis ve askerlerin de hadiseyle alakalı olduğu yönünde delillere ulaştı. Müfettişler, bunları rapor haline getirerek, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosuna gönderdi. Başsavcılık, rapor üzerine 63 kişi hakkında soruşturma açtı. Soruşturmaya esas alınan raporda, haklarında ihbarda bulunulan şüphelilerin Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile bağlantılı oldukları ve Seferberlik Tetkik Kurulundaki “Kozmik Oda”ya girmeyi amaçladıklarına yer verildiği belirtildi. Başsavcılığın soruşturmasının “askeri casusluk” ve “terör örgütü üyeliği” suçlarından yürütüldüğü öğrenildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...