TAK’a PKK’lılar bile inanmamış

Düzenleyen:
TAK’a PKK’lılar bile inanmamış

GÜNDEM Haberleri

“Böyle bir eylemi HPG yardımı olmadan kimse yapamaz. TC aptal mı? Çözerler bunu”

Ankara’da 28 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından PKK telsizlerinden geçen konuşmalarda gözü dönmüş teröristler kutlama yaptı. Görüşmede saldırıyı yapan örgütün TAK değil, YPG olduğunun konuşulması da dikkat çekti. İşte o konuşmalar:
GABAR: Ankara eylemini duydun mu?
GOŞKAR: Yapanların ellerine sağlık.
GABAR: Acaba kim yapmış, bilgi yok mu?
GOŞKAR: İyi takip et, anlarsın.
GABAR: Dedim ki, sanki TAK yapmış.
GOŞKAR: İyi takip et dedim ya! Hayır, böyle bir eylemi HPG yardımı olmadan kimse yapamaz. Eylem, YPG’ye karşı yapılan topçu ateşine misilleme ve kendisini ispat etmedir.
GABAR: Yapanların ellerine sağlık, yüreğimiz rahatladı. 
GOŞKAR: İstihbaratı ve eylemin ikmalini HPG’den almış. Bunu sakın paylaşma. Unut. TC YPG olduğunu anlarsa iş zorlaşır. Bizim o gençlerden birini kullanacaklar, anlıyorsun demi.
GABAR: Anladım da TC aptal mı? Çözerler bunu. Bence YPG hata etmiş. Birileri zor duruma düşecek, kötü olmuş, çok kötü...
GOŞKAR: Halledecekler onu, merak etme! Ama sus ve unut.
Telsiz konuşmalarında “Birileri zor duruma düşecek” ifadesinde “Birileri” olarak kastedilenlerin kim olduğu ise PKK’nin siyasi uzantısını akıllara getirdi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...