Brüksel'de İngiltere'nin dediği oldu, Avruğa boyun eğdi

Düzenleyen:
Brüksel'de İngiltere'nin dediği oldu, Avruğa boyun eğdi

GÜNDEM Haberleri

Cameron, AB’ye “4 şartımı kabul etmezseniz çıkarız” tehdidinde bulundu. Avrupa Birliği Cameron’un bütün isteklerini kabul etti.

İngiltere'nin "Ya şartlarımızı kabul edersiniz ya da AB'den çıkarız" tehdidinin sonunda kazanan İngiliz hükümeti oldu. İngiltere ile Avrupa Birliği'nin (AB) ilişkilerini yeniden düzenlenmesini öngören Brüksel'deki zirvesinden anlaşma çıktı. AB'den istediklerini almayı başaran İngiltere Başbakanı Cameron, "İngiliz halkının reformun sağlandığı bir AB'de daha güvenli olacağına inanıyorum. Ülkemin AB'de kalması için kampanya yürüteceğim. AB göçmenleri, İngiliz sosyal yardım sisteminden faydalanmak için 4 yıl bekleyecek" dedi. Anlaşmaya göre, AB ülkelerinden İngiltere'ye gelen göçmenlere sosyal yardım sisteminden faydalanmak için 4 yıl bekleyecekler. Uygulama 7 yıl geçerli olacak. Diğer AB üyesi ülkelerden yeni geleceklerin alacağı çocuk yardımlarından kesinti yapılacak, göçmenlerin alacağı çocuk yardımları kendi ülkelerindeki seviyede olacak. Hâlihazırda çocuk yardımı alanların hakları ise 2020 yılında sona erecek. Bu arada, İngiltere’de AB üyeliği referandumunun 23 Haziran'da düzenleneceği bildirildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...