TSK açıkladı: Suriye sınırına 10 tane F-16

Düzenleyen:
TSK açıkladı: Suriye sınırına 10 tane F-16

GÜNDEM Haberleri

Genelkurmay Başkanlığı, 10 F-16 uçağının Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu yaptığını açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarının günlük faaliyetlerine ilişkin bilgi verdi. Buna göre, Karadeniz Uyumu Harekatı'nda görevli bir denizaltı Karadeniz'de, Akdeniz Kalkanı Harekatı'nda görevli bir denizaltı Doğu Akdeniz'de, Birleşmiş Milletler UNIFIL Deniz Harekatı'na iştirak eden TCG Beykoz ise Lübnan açıklarında karakol görevi icra etti.

22 Şubat-4 Mart 2016 tarihleri arasında İtalya'nın ev sahipliğinde Orta Akdeniz'de icra edilecek olan NATO'nun Dynamic Manta-16 tatbikatına malzeme transferi kapsamında bir adet C-72 uçağı İtalya'nın Sigonella kentine intikal etti. Harekat eğitim faaliyetlerinde toplam 13 geminin seyir icra ettiği bildirildi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı 10 F-16 uçağı ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edildi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı bir Sahil Güvenlik korveti ile Ege'de keşif, gözetleme ve karakol görevi icra edildi. Üç bot ve bir "mobil radar" ile Türkiye-Suriye deniz yan hududunda kontrol görevi icra edildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...