Bakan Yıldırım’dan Diyarbakır’a müjde

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Bakan Yıldırım’dan Diyarbakır’a müjde

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, hava taşımacılığında Diyarbakır’ın son 10 yılda çok büyüdüğünü ve 10 kat trafik artışı olduğunu belirterek, “Yeni terminal ile birlikte inşallah önümüzdeki yıllarda dış hatlarda da sadece charter deği,l tarifeli seferlerde yapılabilmesi için gereken çalışmaları yapacağız” dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere sabah saatlerinde Diyarbakır’a gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Diyarbakır Valiliği’ni ziyaret etti. Diyarbakır Havalimanı terminali ve Türkiye’nin en büyük ikinci çevre yolunun yapımını denetleyen Bakan Yıldırım, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, AK Parti İstanbul Milletvekili Mehdi Eker, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Ebubekir Bal, Galip Ensarioğlu ve beraberindekilerle Vali Hüseyin Aksoy’a ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette konuşan Bakan Yıldırım, hava taşımacılığında Diyarbakır’ın son 10 yılda çok büyüdüğünü ve 10 kat trafik artışı olduğunu söyledi. Yıldırım, “200 binin altında iken taşımalar şuanda ise 2 milyonu aşmış durumda. Diyarbakır’ın köyleri, ilçeleri ve beldelerinden daha fazla hava taşımacılığı seyahati yapılabilir hale geldi. Buradan Ankara, İstanbul’a, Antalya’ya, Bursa’ya ve birçok yere seferler mevcut. Yeni terminal ile birlikte inşallah önümüzdeki yıllarda dış hatlarda da sadece charter değil tarifeli seferlerde yapılabilmesi için gereken çalışmaları yapacağız” diye konuştu.

“TRAFİĞİ ŞEHRİN MERKEZİNE ALMADAN BAĞLANTI YOLLARIYLA AKTARAN BİR ÇALIŞMA VAR”

Diyarbakır’ın önemli bir projesinin de doğudan, batıdan, kuzeyden ve güneyden kuşatan çevre yolu olduğuna dikkat çeken Bakan Yıldırım, “Bu çevre yolu Diyarbakır’a gelen 6 ilin yolu vardır. Bu yolları karşılayan ve buradaki trafiği şehrin merkezine almadan bağlantı yollarıyla trafiği aktaran önemli bir çalışma vardır. Bu yolun ikinci bölümü yapılıyor. 29 kilometrelik bölümde çalışmalar sürüyor. Önümüzdeki yıl bunu tamamlayacağız. Ülkemizin başına bela olan terör faaliyetlerini sonlandırmak ve kalkınma ile imar faaliyetlerini daha da hızlandırmak için bu çalışmalara ara vermeden devam edeceğiz. Milletimizin birliği ile beraberliği, ülkemizin huzuru ve barışı ile güvenliği için canını ve hayatını veren şehitlerimizi rahmetle anıyorum” şeklinde konuştu.

“BÖLGEDE YAŞAYAN KÜRT VATANDAŞLARIN TERÖR SORUNU VARDIR”

Kendilerinin bir yandan Türkiye’yi ve Diyarbakır’ı geleceğe taşıyan güzel projeler yaptığını dile getiren Bakan Yıldırım, şöyle konuştu:

“Maalesef bir yandan da yapılan yollar patlayıcılarla tahrip ediliyor. Çukurlar kazılarak tahrip ediliyor. Kullanılamaz hale getiriliyor. Kaybeden Diyarbakırlılar ve Kürt kardeşlerimiz oluyor. Bölgenin problemi terördür. Terör örgütünün bölgeyle ilgili bir sorunu yoktur. Olsa olsa bölgede yaşayan Kürt vatandaşlarının terör sorunu vardır. Türkiye’nin gündeminden bunu çıkaracağız. İnsanları katleden masum insanların hayatını karartan terör örgütüdür. Bunun dışında yapılanlar ortadadır.”

Mardin’in Nusaybin ilçesinde haber takibi yaparken teröristler tarafından kaçırılan 3 Anadolu Ajansı (AA) muhabiriyle ilgili konuşan Bakan Yıldırım, foto muhabiri Onur Çoban, kameraman Kenan Yeşilyurt ve muhabir Rauf Maltaç’ın alıkonulduğunu ve serbest kaldıklarını belirterek, kendilerine geçmiş olsun dileklerini iletti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...