Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Şehidi törenle karşıladılar

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Şehidi törenle karşıladılar

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Diyarbakır Sur’da terör örgütüne karşı sürdürülen operasyonda şehit düşen Ordulu Jandarma Astsubay Üstçavuş Hüseyin Gümüş’ün cenazesini taşıyan askeri uçak hava muhalefeti nedeniyle Ordu Giresun Havalimanı’na inemeyince Samsun Çarşamba Havalimanı’na iniş yaptı.

Samsun’da törenle karşılanan şehidin cenazesi, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı’na ait askeri helikopterle memleketi Ordu’nun Perşembe ilçesine götürüldü. Ankara 24. Özel Kuvvetler Tabur Komutanlığı emrinde görevliyken Diyarbakır Sur’da sürdürülen operasyonlara katılan ve 2 ün önce şehit düşen evli ve iki çocuk babası Jandarma Astsubay Üstçavuş Hüseyin Gümüş’ün (32) cenazesi, Ankara’dan Türk Hava Kuvvetleri’ne ait askeri uçakla memleketi Ordu’ya götürülmek üzere yola çıktı. Şehidin babası olan Perşembe ilçesinin Ekinciler Mahallesi Muhtarı Ali Gümüş (55), şehidin annesi Hafize Gümüş (50) ile şehidin eşi Kıymet Gümüş’ün de içinde bulunduğu askeri uçak, hava muhalefeti nedeniyle Ordu Giresun Havalimanı’na iniş yapamayınca Samsun Çarşamba Havalimanı’na yöneldi. Saat 14.40 sıralarında Samsun Çarşamba Havalimanı’na iniş yapan uçaktaki şehidin cenazesi törenle karşılandı. Törene, Samsun Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Sahra Sıhhiye Eğitim Merkezi Komutan Vekili Tabip Albay Emin Karataş, Samsun Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, Çarşamba İlçe Bölük Komutanı Jandarma Binbaşı Ramazan Ünal, askeri erkan ve emniyet mensupları katıldı. Şehidin cenazesinin bulunduğu askeri uçaktan inen babası, annesi ve eşi daha sonra tören alınına geçtiler. Şehidin cenazesi, askerlerin omzunda Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı’na ait helikoptere taşındı. Şehidin eşinin de helikoptere binmesinin ardından şehidin cenazesi Ordu’nun Perşembe ilçesine götürüldü.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...