Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan su konusunda destek talep ettim'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan su konusunda destek talep ettim'

GÜNDEM Haberleri  / AA

CTP-BG Genel Başkanı Talat, " Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan, hükümetlerin çabasıyla çözümlenecek su konusunda yaşanan sürece siyasi destek vermesini talep ettim" dedi.

KKTC'de koalisyon hükümetinin büyük ortağı Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler (CTP-BG) Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan, hükümetlerin çabasıyla çözümlenecek su konusunda yaşanan sürece siyasi destek vermesini talep ettiğini söyledi.

Talat, dün İstanbul’da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, tek arzusunun sadece ve öncelikli olarak Kıbrıs Türk halkı için adaya getirilen suyun bir an önce akması olduğunu ifade etti.

Su konusunda bilgi kirliliği yaşandığını ancak tam resmi anlaşma sağlanmadan ve anlaşma ortaya çıkmadan da bu bilgilerin kamuoyuyla paylaşılmasının mümkün olamayacağına işaret eden Talat, suyun fiyatının henüz belli olmadığını çünkü işletme hakkının kaç yıl olacağının henüz belirlenmediğini, ayrıca yerel su kaynaklarının da devletin olmaya devam edeceğini kaydetti.

"Çözüm umutları teyi̇t edi̇ldi̇"

Erdoğan ile Kıbrıs sorunu, bölgedeki ve Türkiye’deki gelişmeler, terör olayları ile ülkedeki güncel konuları değerlendirdiklerini söyleyen Talat, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kıbrıs sorunuyla ilgili süreci yakından takip ettiğini, bu süreç ile ilgili bilgi sahibi olduğunu ve çözüm umutlarının teyit edildiğini anlattı.

Talat, Erdoğan ile ayrıca gündemi meşgul eden su ve ekonomik kalkınma konularında da görüştüklerini belirterek, bu konuların hükümetlerin gündeminde olduğunu ve hükümetlerin çalışmasıyla çözüleceğine işaret etti.

Bu çerçevede Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bu sürece siyasi destek vermesi talebinde bulunduğunu söyleyen Talat, "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kıbrıs sorununun çözümü yönünde sonuçlanması ve Kıbrıs Türk halkının ekonomik kalkınmasına da önem veriyor" diye konuştu.

"Bi̇lgi̇ ki̇rli̇li̇ği̇ var"

Hükümetler arası su anlaşması ile ilgili bilgi kirliliği olduğunu çünkü bu konuda anlaşma sağlanmadığından resmi bir anlaşma ortaya çıkmadığını, kamuoyunda sadece birkaç değişik metin üzerinden değerlendirmelerde bulunulduğunu belirten Talat, örneğin, suyun satılacağı ve fiyatın henüz belli olmadığını, çünkü bunun yatırım ve işletmenin kaç yıl verileceğine bağlı olarak ortaya çıkacağını kaydetti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...