HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

İhanetin çağrısı; direnin Rus silahları geliyor

Düzenleyen: / Kaynak: STAR GAZETESİ
İhanetin çağrısı; direnin Rus silahları geliyor
Diyarbakır, Sur, Pkk, Gülten Kışanak, Rus Silahları, , Haber

GÜNDEM Haberleri  / STAR GAZETESİ

PKK’lıların 6 saat bodrumda hapsettiği Kışanak, Sur’dan çıkar çıkmaz örgütün talimatlarını yerine getirmeye başladı. KCK’lılarla buluşan Kışanak’ın, “Direnin, Ruslar yardıma geliyor. Silahlar yola çıktı bile” dediği tespit edildi.

Sur’a geçen hafta PKK’lı teröristlerce 6 saat bodruma kapatılan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, aldığı talimalatları KCK’lılara iletmek üzere harekete geçti. Sur’un İskenderpaşa Mahallesi’nde büyük postanenin arkasında bulunan Eşit Özgür Yurttaş Derneği’nde terör örgütü KCK’lılara aldığı talimatları aktaran Kışanak, güvenlik güçlerinin düzenlediği başarılı operasyonlarla hezimete uğrayan teröristlere moral vermeye çalıştı. Sur’daki teröristlere destek verilmesi çağrısında bulunan Kışanak, toplantıya katılanlara öncelikle acil bir şekilde Sur’dakilere silah ve adam takviyesi yapılması gerektiğini söyledi.

YARDIM GELİYOR

Sur’daki teröristlerin çok zor durumda olduğunu kaydeden Kışanak, yakında Rusya’dan çok ciddi yardımlar geleceğini belirterek, “Şu anda Rusya ile anlaşmaya varmak üzereyiz. Rusya bize destek verecek silah gönderecek. Hatta iki araç yoldadır geliyor. Bu direniş devam etmeli. Kandil’in talimatı bu yönde. Rusya’nın yapacağı yardımlar içinde anti tank silahları da var. Biz halkın daha etkin bir şekilde bu işin içine çekmeliyiz. Halk destek vermese de bu iş devam etmeli. Sur’un diğer mahallelerine de direniş taşınmalı” ifadelerini kullandı.

OYUN BOZULDU

Kışanak’ın bu toplantısından sonra ise Lalebey, Alipaşa ve Abdaldede mahallelerinde gece yeni çukurlar kazılarak barikatlar oluşturuldu. Onlarca PKK’lının aynı gece takviye için Sur’a girdiği tespit edildi. Kışanak’ın örgütten aldığı talimatlar üzerine yaptığı tüm planlar ertesi gün ise Valiliğin bu üç mahalle ve Melik Ahmet Caddesi’nde sokağa çıkma yasağı uygulayarak hendek ve barikatları kaldırmasıyla bozuldu. Terör örgütü PKK’nın Gültan Kışanak’a Diyarbakır’dan ayrılmaması yönünde de talimat verdiği öğrenildi. Zorunlu durum haricinde şehir dışına çıkmaması istenen Kışanak’ın da bu talimat gereği kentten ayrılmadığı ve bu yüzden de şehir dışındaki birçok davete katılmadığı belirtildi. PKK’nın Gültan Kışanak’la beraber Mardin, Ağrı, Şırnak ve Hakkari Belediye başkanlarına da hendek sorununu devam ettiği süreçte mecbur kalmadıkları süre şehirden dışarı çıkmamaları talimatı verdiği de belirtiliyor.

Demokratik Toplum Kongresi’nin isteğiyle Sur’a giden Kışanak’ın ‘’Halk bize destek vermiyor. Kaybettik. Artık vazgeçin” dediği teröristlerce bir binanın bodrumunda 6 saat hapsedildiğini Star ortaya çıkarmıştı.

YÜKSEKDAĞ’DAN SURUÇ TEHDİDİ

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Suruç saldırısında ölenler için önceki gün Kadıköy’de yapılan etkinlikte yine tehdit etti. Suruç Aileleri İnisiyatifi adlı grubun Halitağa Caddesi’ndeki 33 dakikalık oturma eyleminin ardından konuşan Yüksekdağ, Türkiye’yi suçlayıp tehditler savurdu. “Eğer sorumlular korunur, gerçekler yalanlarla örtülmeye devam ederse, Türkiye’ye güneş doğmaz” diyen Yüksekdağ, “Sadece cesur olmak yeter. Halklara bu cesareti gösterme çağrısı yapıyoruz. Ölüm, zulüm üreten bu siyaset son bulmadıkça bu ülkede gülmemiz mümkün değil. Hala bir umut ve şans var. Zulme karşı Türkiye halkaları olarak birleşirsek bu umudu büyütebiliriz” diye konuştu. 33 dakikalık eylem, 33 Suruçta hayatını kaybedenlerin  isimlerinin okunmasının ardından sona erdi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: STAR GAZETESİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...