AK Parti'den terör mağdurlarına 82 tır insani yardım

Düzenleyen: / Kaynak: AA
AK Parti'den terör mağdurlarına 82 tır insani yardım

GÜNDEM Haberleri  / AA

Terör örgütü PKK saldırıları sonucu evlerini terk eden vatandaşlara yönelik yardımlar sürüyor. Mağdur olan binlerce aileye AK Parti tarafından da insani yardım ulaştırılıyor.

Kırsaldaki terör eylemlerini şehirlere taşıyan terör örgütü PKK mensuplarının saldırıları sonucu evlerini terk eden vatandaşlara yönelik yardımlar devam ediyor. Teröristlerin tehditleri ve saldırıları sonucu evlerini terk etmek zorunda kalan ve mağdur olan binlerce aileye AK Parti tarafından da insani yardım ulaştırılıyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütü PKK'nın kurulduğu günden bu yana yaptığı terör saldırıları nedeniyle yaklaşık 50 bin kişinin öldüğünü söyledi.

Çözüm süreci ile Kürtçe'nin her alanda kullanılmasıyla ilgili engellerin kaldırıldığını ifade eden Özdağ, terör örgütünün çözüm süreci boyunca 61 kişinin ölümüne neden olarak süreci sabote ettiğini bildirdi.

Örgüt mensuplarının bazı yerlerde çukur kazıp, barikat kurduğunu ve sokaklara patlayıcı yerleştirdiğini belirten Özdağ, devletin de kamu düzenini sağlamak amacıyla teröristlere yönelik operasyon gerçekleştirdiğini vurguladı.

"40 tır insani yardım gönderdik, 42 tır ise yolda"

Özdağ, terör bölgelerindeki vatandaşları ziyaret ettiğini, ziyaretinde vatandaşların kendilerinden talepleri olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu:

"O bölgelerde evlerini terör nedeniyle sokağa çıkma yasağının uygulandığı yerlerden taşınanlara Başbakanımızın talimatıyla bin lira kira yardımı veriyoruz. AK Parti olarak Diyarbakır, Şırnak ve Mardin olmak üzere 7 ilimizi belirledik. Şu ana kadar 40 tır yardım gönderdik. Bunların arasında battaniye, yorgan, mutfak malzemeleri, elektrikli soba, çocuk maması ve gıda malzemeleri var. 42 tır insani yardım da bu ay içerisinde çeşitli illerden yine o bölgelere gidecek."

Teröristler okul ve cami yakıyor

Terör örgütünün cami ve okulları yaktığını, ambulansları ise kurşunladığına dikkati çeken Özdağ, "Bölgede HDP ve belediyelerin vatandaşlara yardım etmediklerini gördük. Onlara kızıyorlar ve hain ilan ediyorlar. Onlara 'Siz niye sokaklarınızı ve evlerinizi terk ettiniz? Birlikte savaşsaydınız, halk isyanı yapsaydınız' diyorlar. Vatandaşlar ise devletine bağlı" ifadesini kullandı.

Terör olayları nedeniyle evleri tahrip olanlar için TOKİ aracılığıyla ev yapılacağını belirten Özdağ, terör mağdurlarına 1,5 yıl boyunca kira ve yiyecek yardımı yapacaklarına değindi.

"HDP, PKK'ya kafa tutmalıdır"

HDP'nin Türkiye tarihine ve geleceğine ihanet ettiğini belirten Özdağ, şunları ifade etti:

"Türkiye'ye gelen Ezidilere sahip çıkan Diyarbakır'daki belediye, bugün Sur'dan çıkan vatandaşlara sahip çıkmıyor. Burada bir çifte standart ve art niyet var ama Kobani'den gelen 220 bin Kürt'ü barındıran bir Türkiye var. HDP, PKK'ya kafa tutmalıdır. HDP, özgür bir parti olmalıdır. HDP 'Kürt partisiyim' diyor ama partinin yarıdan fazlası Türk kökenli Marksist ve Leninistler. HDP dolaylı veya dolaysız Kürtlere ve Türkiye'nin geleceğine ihanet ediyor."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...