PKK’nın keskin nişancı silahı ele geçirildi

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
PKK’nın keskin nişancı silahı ele geçirildi

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Şanlıurfa’nın Harran ilçesinde kırsal bir mahallede bulunan saman yığınlarının arasında Suriye sınırından geçirilerek Mardin’in Nusaybin ve Derik ilçelerindeki PKK’lılara gönderilecek olan mühimmat ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Harran ilçesi Damlasu Kırsal Mahallesi’nde evinin yakınında bulunan samanların arasında çanta ve çuvallar gizlendiğini fark eden bir çiftçi, durumu jandarmaya haber verdi. Olay yerine giden jandarma ekipleri, samanların arasındaki bir çanta ve 8 çuvalı kontrol ettiğinde içinde mühimmat olduğunu belirledi. Jandarmanın incelemesinde Mardin’in Nusaybin ve Derik ilçelerine gönderileceği tahmin edilen çuvallarda 12.7 mm çapında keskin nişancı tüfeği, keskin nişancı tüfeğine ait dürbün, 40 mm çapında bombaatar, 44 adet 40 mm çapında bombaatar mühimmatı, 6 adet roketatar mühimmatı, 50 adet roketatar mühimmatı sevk fişeği, 67 adet el bombası, 66 adet el bombası mekanik fünyesi, 700 adet elektrikli fünye ve 20 kilogram el yapımı patlayıcı tespit edildi.

Operasyonla ilgili R.K. isimli şahıs gözaltına alınırken, ele geçirilen mühimmat ise jandarmanın incelemesinin ardından olay yerinden kaldırıldı.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...