Türkiye ve Almanya arasında terörle mücadele anlaşması

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Türkiye ve Almanya arasında terörle mücadele anlaşması

GÜNDEM Haberleri  / AA

Türkiye ve Almanya İçişleri Bakanlıkları arasında terörle mücadele, düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığıyla ilgili "işbirliği niyet beyanları" imzalandı.

Türkiye ve Almanya İçişleri Bakanlıkları arasında terörle mücadele, düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığıyla ilgili "işbirliği niyet beyanları" imzalandı.

İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Tekinarslan, bakanlıktaki imza töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye ve Almanya İçişleri Bakanları gözetiminde yaklaşık bir ay süren çalışmanın ardından hazırlanan ortak niyet beyanlarının iki ülkenin huzur ve güvenliğine katkı sağlayacağına inandığını vurguladı.

Almanya ile 3 alanda "işbirliği niyet beyanı" imzalayacaklarını belirten Tekinarslan, şunları söyledi:

"Türkiye ve Almanya Göç İdaresi Başkanlıkları arasında düzensiz göçün önlenmesi konusunda işbirliği ortak niyet beyanı imzalayacağız. İki ülkenin İçişleri Bakanlıkları arasında da düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığıyla mücadelede polis ve sınır yönetimi görevlileri arasında işbirliği protokolü ve yine bakanlıklar arasında terörle mücadele konusundaki ortak hareket tarzımızı ve işbirliğimizi ifade eden bir protokolü imzalayacağız. Almanya ile çeşitli alanlarda yürüttüğümüz işbirliğinin düzensiz göç ve terörle mücadele alanında da artarak devam edeceğini düşünüyoruz. İşbirliğinin iki ülkeye nitelikli katkılar sağlayacağına inanıyoruz."

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann ise niyet beyanlarının Türkiye ve Almanya arasındaki yakın işbirliğinin ifadesi olduğunu, anlaşmaların, iki ülkenin sorunlar karşısında ortak çözümler üslenecek imkana sahip olduğunu gösterdiğini söyledi.

Konuşmaların ardından Müsteşar Yardımcısı Tekinarslan ile Büyükelçi Erdmann "işbirliği niyet beyanlarını" imzaladı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...