Şenay'ın AGİT'e atanması memnuniyetle karşılandı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Şenay'ın AGİT'e atanması memnuniyetle karşılandı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Dışişleri Bakanlığı, Doç. Dr. Bülent Şenay'ı AGİT Müslümanlara Karşı Hoşgörüsüzlük ve Ayrımcılıkla Mücadele Özel Temsilcisi olarak atamasını memnuniyetle karşıladığını duyurdu.

Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nın (AGİT) 2016 Dönem Başkanlığını yürüten Almanya'nın, Doç. Dr. Bülent Şenay'ı AGİT Müslümanlara Karşı Hoşgörüsüzlük ve Ayrımcılıkla Mücadele Özel Temsilcisi olarak atamasını memnuniyetle karşıladığını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, 57 katılımcı devletle dünyanın en büyük bölgesel güvenlik kuruluşu olan AGİT'in 2016 Dönem Başkanlığını yürüten Almanya'nın, Doç. Dr. Bülent Şenay’ı AGİT Müslümanlara Karşı Hoşgörüsüzlük ve Ayrımcılıkla Mücadele Özel Temsilcisi olarak atadığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye, AGİT coğrafyasında güvenlik topluluğu inşası hedefine ulaşılmasına yönelik çalışmalara ve örgütün siyasi-askeri, ekonomi-çevre ve insani boyutlarındaki faaliyetlere etkin biçimde katkı sağlamaktadır.

Ülkemiz, bölgesel istikrarsızlıklar, düzensiz göç akımları ve artan terör tehditleri gibi günümüz sınamaları bağlamında artış gösteren hoşgörüsüzlük, yabancı düşmanlığı, ırkçılık, İslam karşıtlığı gibi eğilimlerin önlenmesi bakımından uluslararası kuruluşların çalışmalarının desteklenmesine özel önem atfetmektedir.

Müslümanlara karşı hoşgörüsüzlük ve ayrımcılıkla mücadele bağlamındaki kararlı yaklaşımımız çerçevesinde söz konusu atama tarafımızdan memnuniyetle karşılanmıştır."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...