TSK açıkladı, 8 terörist daha öldürüldü

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
TSK açıkladı, 8 terörist daha öldürüldü

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak’ın İdil ilçesinde 6, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 2 olmak üzere toplam 8 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarının yürüttüğü terör operasyonlarına ilişkin bilgi verdi. Buna göre, Diyarbakır Sur’da devam eden operasyonda 2 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi, 3 terörist teslim oldu. 19 Şubat’ta teslim olan 6 kişinden 5’inin, 23 Şubat’ta sevk edildikleri adli makam tarafından "terör örgütü üyesi olmak ve yardım yataklık etmek" suçundan tutuklandığı belirtildi. Toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 234’e ulaştığı operasyonda iki el yapımı patlayıcı imha edildi.

İDİL’DE 6 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ
Şırnak İdil’de devam eden operasyonda, 6 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda, bir Kaleşnikof piyade tüfeği, bir tabanca ve şarjörü, bir kurusıkı tabanca, şarjörü ve yedi fişeği, 129 Bixi makineli tüfeği fişeği ele geçirildi, 35 el yapımı patlayıcı imha edildi.

CİZRE’DE 6 TERÖRİST YAKALANDI, 6 TERÖRİST CESEDİ BULUNDU
Şırnak Cizre’de devam eden arama faaliyetleri esnasında 3 bölücü terör örgütü mensubu terörist yakalandı. Bir evde daha önceden etkisiz hale getirildiği değerlendirilen 6 bölücü terör örgütü mensubu teröristin cesedi bulundu. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 665’e ulaştı. Ayrıca operasyonda sekiz AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği, 31 AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, bir MP-5 makineli tabanca, dokuz hücum yeleği, 600 AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, dört uzun namlulu silah şarjörü, bir Glock tabanca ve şarjörü, altı dokuz milimetre tabanca fişeği, üç el bombası, iki tablet bilgisayar, dört telsiz, bir RPG-7 roketatar sevk fişeği, bir hücum yeleği, iki cep telefonu, 6 bin 746 litre kaçak mazot ve 3 bin 890 paket kaçak sigara ele geçirildi. 36 el yapımı patlayıcının imha edildiği operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı bin 388’e çıktı.

AKÇAKALE’DE 4 PYD’Lİ YAKALANDI
Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde yapılan yol kontrol devriyesi esnasında 2, Kapı Hudut Karakol sorumluluk sahasında Suriye’den Türkiye’ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 2 olmak üzere toplam 4 bölücü terör örgütü PYD mensubu teröristin yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde bölücü terör örgütüne eleman temin eden 2 ve bölücü terör örgütüne katılmak isteyen 2 olmak üzere toplam 4 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...