MHP'de sürpriz istifa

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
MHP'de sürpriz istifa

GÜNDEM Haberleri  / İHA

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ kurultay çağrısı yapıp, istifa mektubunu genel merkeze iletti. ​

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin partiyi olağanüstü kongreye götürmesi gerektiğini belirterek, Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa ettiğini açıkladı. Parlamentoda MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu ve eski Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri ile birlikte düzenlediği basın toplantısında ülkücü hareketin lideri Alparslan Türkeş’ten sonra MHP’yi iktidara taşıyan Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin hizmetlerini tarihin unutmayacağını belirten Ümit Özdağ, “Devlet Bahçeli ile ilgili tarihsel gerçek, günlük kızgınlık ve gerginliklerin ötesinde ülkücü hareketin Devlet ağabeyi olduğu ve Devlet ağabeyi olarak kalacağıdır” dedi.

Bahçeli’den partiyi olağanüstü kongreye götürmesini isteyen Özdağ, düzenlediği basın toplantısı öncesinde Genel Başkan Yardımcılığından istifa mektubunu gönderdiğini açıkladı.

“MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ MAHKEMEYE DÜŞÜRÜLÜP, KADERİ YARGININ ELLERİNE TESLİM EDİLMEMELİDİR”

“Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin Milliyetçi Hareket Partisi’ni yaşanan ağır üzüntü ve derin hayal kırıklığını aşmak, mevcut istikrarsızlığa son vermek için artık ülkücülerin çok büyük bir bölümünün olduğu gibi toplumunda beklentisi haline gelen olağanüstü kongreye götürmesi büyük bir toparlayıcı adım olacaktır” diyen Özdağ, olağanüstü kongrenin MHP’yi tartışılır parti olmaktan çıkartacağını kaydetti. Özdağ, “Nitekim Türkiye bir savaş bölgesinde bulunur ve bünyesinde iç savaş benzeri koşullar yaşanırken Cumhurbaşkanı Erdoğan sırf başkan olmak uğruna ülkeyi tekrar bir erken genel seçime sürüklenmeye çalışmaktadır. Bazı siyasi partiler erken genel seçim için değişik boyutlardaki çalışmalarını başlatmış bulunmaktadır. Bütün bunlar yaşanırken, MHP Genel Merkezi olağanüstü kongre için imza veren üst kurul delegelerinin çoğunlukta olduğu parti teşkilatlarını kapatmaktadır. Bazı ülküdaşlarımız son günlerin gerilimi ile Genel Başkanımıza ve Genel Merkez yönetimine karşı kabul edilemez sert ifadeler kullanmış olsalar dahi birleştirici olması gereken Genel Merkezdir. Tasfiyeci tavır Milliyetçi Hareket Partisi’ni muhtemel bir erken genel seçimde büyük sıkıntılar ile karşı karşıya bırakacaktır. Olağanüstü kongre için imza veren MHP üst kurul delegeleri, parti tüzüğünde yer alan demokratik haklarını kullanan saygıdeğer ülküdaşlarımızdır. Olağanüstü kongre için imza verenler de vermeyenler de aynı derecede saygın ülkücüler ve Milliyetçi Hareket Partililerdir. Bu kadroların birlikte Genel Başkanımızı, merkez yürütme kurulunu seçtiği unutulmamalıdır. Milliyetçi Hareket Partisi mahkemeye düşürülüp, kaderi yargının ellerine teslim edilmemelidir. Yargının ne karar vereceği hiç önemli değildir. Hangi kararı verirse versin Milliyetçi Hareket Partisi kendi iradesi ile kongresi ve geleceği ile ilgili karar almamış duruma düşecektir. Bunu herkese anlatsak bile ülküleri uğruna can veren şehitlerimize anlatamayız” diye konuştu.

“GENEL BAŞKANIMIZDAN PARTİYİ EN KISA ZAMANDA OLAĞANÜSTÜ KONGREYE GÖTÜRMESİNİ RİCA EDİYORUZ”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Türkiye’de demokratik rejimin otoriterleşmesini engellemek, parlamenter sistemin tek adam diktasına dönüşmesini durdurmak için mücadele eden bir siyasi lider olduğunu kabul ettiklerinin altını çizen Özdağ, “Genel Başkanımızın Türkiye için istediği demokrasiyi Milliyetçi Hareket Partisi’nde de uygulamasını istiyoruz. Genel Başkanımızdan ülkücü iradeye inanarak ve güvenerek Milliyetçi Hareket Partisi’ni en kısa zamanda olağanüstü kongreye götürmesini rica ediyoruz. Şunu da açıkça belirtmek isteriz ki, bu açıklamamız hiçbir grup veya kişiye destek amacını taşımadığı gibi Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’ye karşı da bir tavır olarak görülmemelidir” şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...