Başkenti böyle kana buladılar

Düzenleyen:
Başkenti böyle kana  buladılar

GÜNDEM Haberleri

Ankara saldırısındaki kilit isim kurye Ahmet K., kimlerden talimat aldığını ve bomba yapım malzemelerini nasıl temin ettiğini ifadesinde açıkladı

Ebru Karatosun ANKARA 
Başkenti kana bulayan hain saldırıda bomba malzemelerini saldırıyı organize eden Kutbettin O.’ya  temin eden kurye Ahmet K.’nın ifadesinde ilginç detaylar yer aldı. Ahmet K., bombayı Ankara’ya nasıl taşıdığını ve kimlerle irtibatı olduğunu anlattı. 2012’den beri PKK/KCK’yla bağlantılı olan Ahmet K.’nın ifadesi şöyle:
“Lice’nin Çağdaş köyünde ilk etapta milis olarak tanıdığım Nevzat ve Şirin ile tanıştım. Köylerden adam çağırmamı istiyorlardı. 2015’e kadar 20 talimat yerine getirdim. Salih ile Porsipi (Lice sorumlusu) ile tanıştım. Ekim 2015’te Şirin beni Yalaza Köyü’ne çağırdı. Şirin ve Salih ile buluştum. Şirin bana ‘Sana Ankara’dan birinin telefonu vereceğim. Ankara’ya gidip onunla görüşeceksin’ dedi.”
KUTBETTİN’LE GÖRÜŞTÜK
“Kağıtta Kutbettin ismi ve bir numara vardı. Arkadaşım Muharrem ile Kasım 2015’te Ankara’ya gelerek, Kutbettin’i aradım. Ulus’ta bir kahvehanede görüştük. Eskişehir yolundaki şantiyesine gittik, orada bana ‘Getireceğiniz malzemeler için yer hazır’ dedi. Diyarbakır’a döndük. Bir hafta sonra Yalaza köyünde aynı yerde buluştuk. Şirin beni karşıladı, Salih de geldi. Kutbettin ile görüşmemi anlattım. Şu an için sorun yok ne ‘zaman müsait olursan Kutbettin’e gübre götüreceksin’ dedi.” 
150 KİLO GÜBRE ALDIM 
“Kasım yonunda Ceyhan ilçesinde bir hırdavatçının yanına gittik. ‘Yaklaşık 3 torba (150 kilo) gübre lazım, limon bahçesine atacağım’ dedim. Peşin ödeme yaptım, fatura almadım. Sabah Ankara’ya gittik. Kutbettin’in aracına binerek, Muharrem’e beni takip etmesini söyledim. Kutbettin’in çalıştığı inşaata geldik. Bagajdaki gübreleri Kutbettin’in aracına koyduk. Ertesi gün öğleye doğru Diyarbakır’a yola çıktık. 3-4 gün sonra yeni Şirin ile buluştum. Şirin ile görüştüğüm sırada Porsipi geldi. Üzerinde PKK/KCK terör örgütü mensuplarının giydiği elbise vardı, silahlıydı. Gübreleri teslim ettiğimi söyledim. Şirin Porsipi ile görüştükten sonra, bana naylona sarılı ve bantlı şekilde 15 kilo civarında bir paket teslim ettiler ve ‘bunu Kutbettin’e götüreceksin’ dediler.”
GIDA ARASINDA SAKLAMIŞ
“Depoma koydum. 3 gün sonra Ankara’ya giderken dikkat çekmesin diye bagaja sucuk, kavurma, peynir ve pirinç gibi çok sayıda gıda maddesi koydum. Örgütçülerin verdiği malzemeyi de bunların içine sakladım. Ocak ayının ilk haftası Muharrem’i aradım, Ankara’ya geldik. Sabah 8’de Kutbettin’i aradım. Ben, Kutbettin ve Muharrem arka arka araçlarla inşaata gittik. Orada kavurma ve gıda malzemeleri ile örgüt mensuplarının verdiği malzemeyi teslim ettim ve aldı bagajına koydu. Sonra Diyarbakır’a geri döndük. Bana verilen bu malzemelerin bomba yapımında kullanılacağını bilmiyordum. Bilseydim bunu asla yapmazdım, pişmanım.”
BİR ZANLI TUTUKLANDI 
Diğer yandan soruşturma kapsamında önceki gün İstanbul ve Ankara’da düzenlenen operasyonla gözaltına alınan 3 kişiden Hasan A. tutuklandı. Hasan A.’nın ifadesinde, “Örgütle bağlantım yok. Ben çalıntı araçları alıp satarım. Sahte ruhsat ve plaka temin ederim. Bu sahte işleri de İsmail İ. adında birisine yaptırırım. Patlamadaki aracı İsmail’den 7 bin TL para karşılığında satın alıp Metin A. (örgüte bombalı eylemler için araç temin eden) isimli kişiye 9 bin TL’ye sattım” dediği öğrenildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...