'PYD arazide ABD'yi de satmaya başladı'

Düzenleyen:
'PYD arazide ABD'yi de satmaya başladı'

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Terör örgütü PYD arazide ABD'yi de satmaya başladı. Moskova'da ofisini açtı" dedi.

Suriye Uluslararası Destek Grubu'nun amacının, ülkede toprak bütünlüğünün sağlanması olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, "Suriye Uluslararası Destek Grubu olarak amacımız Suriye'nin topraklarını birine vermek değil tamamında dönüşümü sağlayarak Suriye'nin toprak bütünlüğünü sağlamaktır" dedi.

"Kerry, YPG'nin güvenilmez olduğunu söyledi"

Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı John Kerry'nin, telefonda kendisine YPG'nin güvenilmez olduğunu söylediğini belirtti.

ABD'nin PYD konusunda ciddi bir çelişkisi olduğuna dikkati çeken Çavuşoğlu, "Bir terör örgütüyle mücadelede bir başka terör örgütüne bel bağlamak çok yanlış" diye konuştu.

Çavuşoğlu, "Terör örgütü (PYD), arazide ABD'yi de satmaya başladı. Moskova'da ofisini açtı" dedi.

"Her türlü stratejinin uygulanması gerektiğini savunduk"

Türkiye'nin, Suriye'de DAEŞ ile mücadele konusundaki duruşunun değişmediğini belirten Çavuşoğlu, "Biz, başından beri hava operasyonlarının yanında kara operasyonlarının ve her türlü stratejinin uygulanması gerektiğini savunduk" şeklinde konuştu.

"Malzeme ve personel girişi sağlandı"

İncirlik Üssü'ne Suudi Arabistan uçaklarının gelmesine ilişkin soru üzerine, malzeme ve personel girişinin sağlanarak gerekli keşiflerin yapıldığını bildiren Çavuşoğlu, "Bugün, yarın uçakların gelmesi bekleniyor" dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...