Bakan Işık: HDP'li Hezer'in dokunulmazlığı kaldırılacak

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Bakan Işık: HDP'li Hezer'in dokunulmazlığı kaldırılacak

GÜNDEM Haberleri  / AA

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, HDP Milletvekili Tuğba Hezer'in, Ankara'daki terör saldırısını gerçekleştiren teröristin Van'da kurulan taziye çadırını ziyaret etmesine ilişkin, "Cumhurbaşkanımızın gereği yapılması noktasındaki çağrısına TBMM uyacaktır. Bu noktada dokunulmazlığının kaldırılıp, bu konuda hesap verilmesi sağlanacaktır" dedi.

Işık, kentteki programlarının ardından Oturakçı Pazarı'ndaki esnaflarla bir araya geldi. Daha sonra gazetecilere açıklamada bulunan Işık, terörün, demokrasinin kırmızı çizgisi olduğunu söyledi. Demokratik ülkelerde terör ve şiddetin övülemeyeceğini belirten Işık, "Terörle arasına mesafe koymayan, kınamayan ve tavır almayan siyasi partiler demokratik yapının bir parçası olarak görülemez" ifadesini kullandı. Işık, bir partinin meşruiyetinin ve demokratik düzene bağlılığının terör ve şiddet arasına koyduğu mesafeyle ölçüldüğüne işaret etti.

HDP'nin özellikle 7 Haziran seçimlerinden sonra terörü ve teröristi öven, onlara cesaret veren, destekleyen bir anlayıştan yana tavır koyduğunu anlatan Işık, şöyle konuştu:

"HDP, 7 Haziran seçimlerinden sonra halktan aldığı desteği yanlış yorumlayarak terörün adeta bir maşası konumuna geldi. Terörü öven, destekleyen, cesaretlendiren, hatta zaman zaman yardım ve yataklık eden bir konuma geldi. Bunu hiçbir demokratik ülkenin kabul etmesi mümkün değil. 29 masum cana kasteden bir teröristin taziyesine gitmek, hiçbir demokratik ülkenin kabule deceği bir davranış olamaz. Bunun mutlaka gereğinin yapılması lazım. Cumhurbaşkanımızın gereği yapılması noktasındaki çağrısına TBMM uyacaktır. Bu noktada dokunulmazlığının kaldırılıp, bu konuda hesap verilmesi sağlanacaktır."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...