ABD’deki tatbikata Türk F-16 ve KC-135’ler de katılacak

Düzenleyen:
ABD’deki tatbikata Türk F-16 ve KC-135’ler de katılacak

GÜNDEM Haberleri

Genelkurmay Başkanlığı, ABD’nin Nevada eyaletinde bulunan Nellis Hava Üssü’nde yapılacak Red Flag-2016 Tatbikatı’na Türk Hava Kuvvetleri’nden F-16 ve iki KC-135 tanker uçağının katılacağını duyurdu.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan basın duyurusuna göre, Red Flag-2016 Tatbikatı’nın 29 Şubat-12 Mart tarihleri arasında ABD’nin Nevada eyaletindeki Nellis Hava Üssü’nde icra edileceği belirtildi. Tatbikata Türk Hava Kuvvetleri’nden 6 F-16 ve iki KC-135 tanker uçağının katılacağı bildirildi. Açıklamada, çok uluslu kuvvet yapısı içerisinde birlikte çalışabilirliği ve işbirliğini sağlamayı amaçlayan tatbikatın aynı zamanda kullanılan farklı platform, silah sistemleri hakkında bilgi ve tecrübeleri paylaşma, gerçeğe yakın bir senaryo çerçevesinde karşılıklı askeri eğitim ve iş birliğini geliştirme, Türk Hava Kuvvetleri’nin imkan, kabiliyet ve eğitim seviyesini uluslararası ortamda göstermeyi hedeflediği kaydedildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...