Çelik: Terör örgütlerinin tasnif edilmesinden yana değiliz

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Çelik: Terör örgütlerinin tasnif edilmesinden yana değiliz

GÜNDEM Haberleri  / AA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, "DAEŞ, El Nusra ya da YPG gibi terör örgütlerinin çeşitli stratejik analizlere göre tasnif edilmesinden yana değiliz. Terör örgütü terör örgütüdür" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Türkiye'nin DAEŞ, El Nusra, YPG ya da başka terör örgütünün çeşitli stratejik analizlere göre, sahadaki çeşitli ittifaklara göre tasnif edilmesinden yana olmadığını belirterek, "Terör örgütü terör örgütüdür. Bir terör örgütünün daha yakın tehlike arz eden başka bir terör örgütüyle mücadelesi söz konusuysa batılı ülkeler açısından, buna göre onu meşru kabul ediyorlarsa bu, geçmişte yaptıkları hataların tekrarıdır" şeklinde konuştu.

"Bizim ulusal güvenliğimiz de çok kıymetlidir"

Çelik, "Başka ülkelerin ulusal güvenliği ne kadar kıymetliyse bizim ülkemizin ulusal güvenliği onlardan çok daha kıymetlidir. Ulusal güvenliğimiz konusunda aldığımız bir tedbirin, meşru bir tedbirin, meşru müdafaa anlamında bir tedbirin hiçbir şekilde bunlar tarafından eleştirilmesine doğru gözle bakmayız" ifadelerini kullandı.

"Piri'nin açıklamaları haddini bilmezliktir"

Ömer Çelik, Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Piri'nin açıklamaları ile ilgili olarak da şunları kaydetti:

"AB gibi, II. Dünya Savaşı'nda birbirine kıymış, birbirini katletmiş devletlerin 'ortak bir barış dünyası kuralım, küresel değerler üzerinden bir entegrasyon sağlayalım, terörü ve şiddeti dışlayalım, şiddetin her türlüsünü kendi siyasal alanımızın dışına atalım' diye kurulmuş bir organizasyonun, bir barış projesinin kurumlarını temsil eden bir raportörün, Türkiye'ye gelip de terör örgütü üyeleriyle vakit harcaması, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni suçlaması en hafif tabirle, tarafsızlığını yitirmesinin ötesinde, haddini bilmezliktir."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...