Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mardin'de PKK'ya yönelik operasyon

Mardin'de PKK'ya yönelik operasyon

GÜNDEM Haberleri

Mardin'in Derik ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda, 4 ayrı noktaya yerleştirilen toplam 760 kilogram el yapımı patlayıcı imha edildi, 7 barikat kaldırıldı, 2 çukur kapatıldı.

Valilikten yapılan açıklamada, Derik'te güvenlik güçlerine yapılan saldırı ile vatandaşların araçlarının gasbedilmesi üzerine, 19 Şubat'ta başlatılan operasyonların devam ettiği bildirildi. Operasyonlar kapsamında bir evin müştemilatında yapılan aramada 1 bixsi marka uzun namlulu silah ve 1 mavzer diye tabir edilen uzun namlulu silah ile 4 plastik bidon içerisinde 240 kilogram el yapımı patlayıcı düzeneğinin ele geçirildiği belirtilen açıklamada, PKK/KCK terör örgütü mensupları tarafından, patlayıcıların yerleştirildiği bidonlar üzerine bomba imha uzmanlarına hitaben mavi keçeli kalem ile birtakım yazılar yazıldığı belirtildi.
Cevizpınar Mahallesi Merkez Camisi önü Kasaplar Çarşısı mevkisinde yapılan aramada ise bin kanas fişeği ve bin 500 bixsi fişeğinin ele geçirildiği ifade edilen açıklamada, A.E. adına kayıtlı bir araç içerisinde de 12 kalaşnikof silaha ait dipçik ve 1 kalaşnikof silaha ait şarjör elde edildiği bildirildi.
Açıklamada, "Güvenlik görevlilerince tespit edilen tuzaklanmış halde Dağ Mahallesi'nde 1, Cevizpınar Mahallesi'nde 3 olmak üzere toplam 4 el yapımı patlayıcı imha edilmiştir. Toplam 760 kilogram patlayıcı madde düzeneği imha edilmiştir. Derik ilçesinde 7 barikat kaldırılmış, 2 çukur kapatılmış, 1 yanmış araç, kepçe marifetiyle bulunduğu yerden kaldırılmıştır" ifadeleri kullanıldı.
Güvenlik görevlilerinin toplam 28 evde arama yaptığına dikkat çekilen açıklamada, kamu düzeninin tesisi ve vatandaşların huzurunun temini için operasyonlara kararlılıkla devam edileceği vurgulandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...