Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

En uzun YHT tüneli açıldı

Düzenleyen:
En uzun YHT tüneli açıldı

GÜNDEM Haberleri

Ankara-Sivas hızlı tren projesinin en önemli ayaklarından biri tamamlandı.

Ankara, Yozgat, Sivas, Yüksek Hızlı Tren (YHT) Projesi'nin Yozgat Akdağmadeni ilçesi mevkisinde Türkiye'nin en uzun T-9 Tüneli'nin açılışı yapıldı.Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "5 kilometreyi aşan tüneli kısa sürede yapıp Ankara-Yozgat-Sivas hızlı treninde sona doğru bir adım daha yaklaştık. Yozgatımıza Sivasımıza hayırlı olsun" dedi. 

7 VİYADÜK KÖPRÜ VAR 
Yıldırım, yolun sadece 50 kilometrelik bölümde toplam 18 kilometre uzunluğunda 9 tünel olduğuna değinerek, şunları kaydetti: "7 tane viyadük köprü, 1 tane köprü var, boğaz köprüsü kadar uzunluğu var. Tamamı 2.5 kilometreyi buluyor. 2 tane aç kapa, kısa boyda 730 metre boyunda tünel var. 16 tane altüst geçit var. 84 tane menfez, 11 milyon metreküp toprak işi var." 

AVRUPA'DA İLK 10'DAYIZ 
Türkiye'nin bilişimde, akıl yollarında Afrika seviyesinden son 10 yıl içerisinde Avrupa'nın ilk 10 ülkesi arasına geldiğine dikkati çeken Yıldırım, "Biz göreve başladığımızda sadece 26 havalimanımız çalışırken şu anda 56 havalimanı çalışıyor, 57'ncisi de yolda, Yozgat Havalimanı. Yozgat Havalimanı da yapılınca Yozgatlılar'ın havasından geçilmeyecek" dedi. Törene katılan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türkiye'nin hızlı tren projeleriyle birbirine bağlandığını söylerken, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da Ankara'yı Sivas'a bir adım daha yaklaştırdıklarını belirtti. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...