Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dışişleri Bakanlığı’ndan Hocalı Katliamı açıklaması

Düzenleyen: / Kaynak: IHA
Dışişleri Bakanlığı’ndan Hocalı Katliamı açıklaması

GÜNDEM Haberleri  / IHA

Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan Cumhuriyeti birlikleri tarafından, 26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan’ın Yukarı Karabağ bölgesinde Hocalı şehrinde yapılan katliamla ilgili yazılı açıklama yayımladı.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Ermenistan Cumhuriyeti birlikleri tarafından, 26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan’ın Yukarı Karabağ bölgesinde Hocalı şehrine düzenlenen saldırıda, 106’sı kadın, 63’ü çocuk ve 70’i yaşlı olmak üzere, toplam 613 Azerbaycan vatandaşı katledilmiştir. 76’sı çocuk, 487 kişi yaralanmış, 1275 kişi de esir alınmıştır. O tarihten bu yana kayıp olan 150 kişinin akıbeti bilinmemektedir. Sivil halka yöneltilen bu insanlık dışı saldırganlık ve Azerbaycan topraklarının yüzde yirmisinin işgali neticesinde bir milyona yakın Azerbaycanlı kardeşimiz yurtlarından ayrılmak zorunda bırakılmış ve o tarihten bu yana kaçkın hayatı yaşamaya mahkûm edilmişlerdir” denildi.

Azerbaycan topraklarında yıllarca devam eden işgalin kınandığı açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

“Türkiye olarak, Azerbaycanlı kardeşlerimizin bundan 24 yıl önce Hocalı’da karşı-karşıya kaldıkları hunharca saldırı ve katliamı her zaman kalbimizin en derinlerinde hissediyor, bu acıyı paylaşıyoruz. Ermenistan Cumhuriyeti birliklerince gerçekleştirilen bu katliamı ve Azerbaycan topraklarının yıllardan beri devam eden işgalini şiddetle kınıyoruz. Uluslararası kamuoyunda hak ettiği ilgiyi henüz bulmadığını üzülerek gördüğümüz bu trajedide hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyor, tüm Azerbaycanlı kardeşlerimize en samimi başsağlığı dileklerimizi sunuyor ve katliamda hayatını kaybedenlerin hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz.”

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: IHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...