Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Diyarbakır Valiliği'nden son çağrı!

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Diyarbakır Valiliği'nden son çağrı!

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Diyarbakır Valiliği, Sur ilçesindeki çocuk ve yaşlı vatandaşların tahliye edilmesi amacıyla bugün son defa çağrı yaptı.

Diyarbakır Valiliği’nce, sokağa çıkma yasağının 87’nci gününde, Sur ilçesindeki operasyon bölgesindeki sivillere yönelik yazılı açıklama yapıldı. 
Açıklamada, Sur’un 6 mahallesinde, “Bayrak-12 Sur Müşterek Özel Birlik Operasyonu” kapsamında, vatandaşın ev ve eklentilerini işgal eden, cadde ve sokakları kapatan, silahlı saldırıda bulunan teröristleri etkisiz hale getirmek, ilçe merkezinde açılan çukurları kapatmak, barikatlar ve engelleri kaldırmak, el yapımı patlayıcıları imha etmek için operasyon yapıldığı anımsatıldı.
Farklı saatlerde ve bölgelerde, 4 Şubat’tan itibaren 18 gündür operasyon bölgesinin her noktasından vatandaşın duyacağı şekilde, ses yayın cihazları ile vatandaşların zarar görmesini engellemek maksadıyla tahliye edilebilmesi ve teröristlerin teslim olmaları yönündeki anonslara devam edildiğine dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

'8 AYRI NOKTADAN DUYURULDU'
“Ayrıca, bu konuda mülki makamlar ve güvenlik güçleri tarafından azami hassasiyet gösterilmekte olup, söz konusu anonslar yerel ve ulusal basın ve yayın organlarında farklı zamanlarda yayınlanmıştır. Ancak bazı taraflı basın yayın organları tarafından ve sosyal medya üzerinden kamuoyunu yanıltıcı şekilde, vatandaşların operasyon bölgesinden çıkamadıkları yönünde gerçeği yansıtmayan haberler de yayınlanmaktadır. Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağı ilan edilen mahallelerde var olduğu iddia edilen kadın ve çocukların tahliyesi edilebilmesi ve bölgedeki bölücü terör örgütü mensuplarının teslim olması için 17, 18, 19 ve 23 Şubat tarihlerinde 16.00 ile 17.00 saatleri arasında güvenlik güçlerince her türlü emniyet tedbirinin alınmasına rağmen sadece 19 Şubat’ta 6 şahıs güvenlik güçlerimize ulaşmış, 22 Şubat 2016 tarihinde ise 3 bölücü terör örgütü mensubu teslim olmuştur."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...